Forum Diablo 3
Maj 15, 2012, 07:30:42 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 [2]
Drukuj
Autor Wątek: Historia postaci  (Przeczytany 3460 razy)
Avariel
Najemnik

Ostrzeżenia: 2

« Odpowiedz #15 : Sierpień 07, 2009, 12:57:05 »

Może tu taj w D3 jest tam małe podobieństwo ale widziałem WD w innych grach i wiem co mówię  JęzykZ politowaniem
A poza tym w tej grze praktycznie wszystko jest inne tak jak historia necromanty to bluźnierstwo i jakieś kłamstwa co necromanta ma z lasem/dżunglą wspólnego no nie powiedział bym hahahaah Duży uśmiechZłośćZ politowaniem
archy
Moderator
Naznaczony

Ostrzeżenia: 0

Nie wiem, nie znam się.

« Odpowiedz #16 : Sierpień 08, 2009, 09:13:10 »

Eh, Co Nekromanta na wspólnego z lasem ?

Diablo Pajęczy Księżyc jak już przebrniesz przez tą książkę to wtedy zrozumiesz. Co Nekromanta na wspólnego. I o ile się nie mylę, to plemię WD jest starsze od Nekromantów. A na dodatek WD, uczyło Nekromantów w pradawnych czasach, dopóki Nekromanci nie ustanowili własnego szczepu zaklęć i magii.

Nie ma odpoczynku dla wytrwałych wojowników!
kuba D3
Plebejusz

« Odpowiedz #17 : Sierpień 08, 2009, 02:12:55 »

ja tam wolę Nekromantę niż szamana tylko nie wiem czy będzie w DIII Co?
Mavander
Wojownik
*

Czasie który płyniesz, wstrzymaj swój bieg.

« Odpowiedz #18 : Sierpień 08, 2009, 04:31:19 »

Na litość-
SETKI razy zostało powiedziane - żadna z postaci z D II oprócz Barbarzyńcy nie pojawi się w Diablo III! Nie będzie Nekromanty ani Paladyna! Nie liczcie nawet na to! Obecne postacie godnie zastępują poprzednie, a jeśli komuś się nie podobają, to zawsze może wrócić do Diablo II i cieszyć się swoim biegającym żywym trupem. Blizzard nie wyda przepisu nakazującego usunąć wszystkie kopie dwójki z komputerów fanów serii.
Avariel
Najemnik

Ostrzeżenia: 2

« Odpowiedz #19 : Sierpień 08, 2009, 06:01:17 »

Moja droga czytałem tę książkę i rozumiem ale to nie ma sensu jak ktoś kto włada śmiercią może uczyć się w lesie który jest symbolem życia.
Nie tylko barbarzyńca powrócił a czarodziejka to co to to samo tylko niektóre inne skille inny wygląd itp
A po za tym też lubię necromantów ale ten diablowy mi coś do gustu nie przypadł.
Ale nie wiem czemu PECH jak to się mówi Duży uśmiechChichotDuży uśmiech

edit: Jacobsen
Moja droga... Miauuuu^^ och archy...Duży uśmiech
Nie mogłem się powstrzymać Chichot
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2009, 09:53:31 wysłane przez Jacobsen » Zapisane
Marcin
Bohater
**

« Odpowiedz #20 : Sierpień 08, 2009, 07:45:40 »

Na litość-
SETKI razy zostało powiedziane - żadna z postaci z D II oprócz Barbarzyńcy nie pojawi się w Diablo III! Nie będzie Nekromanty ani Paladyna! Nie liczcie nawet na to! Obecne postacie godnie zastępują poprzednie, a jeśli komuś się nie podobają, to zawsze może wrócić do Diablo II i cieszyć się swoim biegającym żywym trupem. Blizzard nie wyda przepisu nakazującego usunąć wszystkie kopie dwójki z komputerów fanów serii.

Nie masz dokonca racji mozliwe ze stare postacie pojawią sie w dodatkach (słowa BLIZZA jc.)

PS: kończmy te gadke bo sie offtop robi
Eco
Monarcha

Nadworny Bajarz

« Odpowiedz #21 : Sierpień 10, 2009, 10:11:49 »

Mavander nie ekscytuj się tak,

Poza tym jeśli chodzi o Zamieć
to goście są niesamowicie niesłowni.
Niby się miały na Barbie skończyć
stare klasy tymczasem mamy Wizzarda
który po prostu bawi się w starą Czarodziejkę.
I jak tu ma godnie ją zastępować
skoro nią jest?
Dziwne. . .
Ale rzeczywiście, koniec tego offtopowania.

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko wielce nieprawdopodobne.
Shakal
Plebejusz

« Odpowiedz #22 : Sierpień 27, 2009, 10:20:01 »

Nie zgadzam się z poprzednikiem.

Wizzard jest inną postacią z powodu jego/jej historii, która różni się od tej którą znamy z losów czarodziejki z d2. To że ma podobne skille nie oznacza że jest to ta sama postać.

edit: Jacobsen
Jest temat w którym porównujemy Wizza z Czarką. Tam zapraszam do rozmowy Uśmiech Tutaj jest temat historii WD.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 10:28:10 wysłane przez Jacobsen » Zapisane

Uratuj miasto!
Wejdź na uratujmiasto.org?1350 i zgarnij 100 zł.
Mongrel
Plebejusz

Zawszony Kundel

« Odpowiedz #23 : Grudzień 08, 2009, 11:55:32 »

WD to moim zdaniem najbarwniejsza postać jaką zaprezentowali. Osobiście nie podoba mi się zbytnio monk ani wizard, a barb ujdzie w tłoku.

edit: RhinoRace

Nie spamuj. To jest temat o historii postaci, a nie o twoich upodobaniach.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 12:17:15 wysłane przez RhinoRace » Zapisane

Mongrel, czy Zombie Dog i tak wymiata.
saan
Najemnik

« Odpowiedz #24 : Marzec 08, 2010, 06:34:59 »

Oj...nie ma co się spierać. Są podobieństwa i różnice. Ale nie będę się zagłębiał w offtopic.
Z punktu widzenia fabuły widziałbym to tak:
-nikt nie powiedział,że pod płaszczykiem obrony równowagi nekromanci nie realizowali innych celów. np. związanych z przywołaniem tego ich smoka lub po prostu zwiększeniem mocy
-może po prostu zasięg działań diablo and the hell brothers może do tej pory nie sięgnął aż tak daleko w głąb dżungli
-sensowne wydaje się tu być,że szamani rozmawiający z duchami stracili kontakt z przodkami lub/i kontrolę nad częścią zombie wskutek zniszczenia kamienia świata,a to już wywołało lawinę skutków wśród,których jest wyjście umbaru z dżungli

Co do powiązań z nekromantami...Nekromanci mogli podpatrzeć jakieś rytuały lub wydobyć ich tajemnicę przemocą(co w jakiś sposób wyjaśniałby zniknięcie plemienia,gdzieś w dżungli)i rozwinąć ją w zupełnie innym kierunku,zgodnym z ich własnym kultem.

No i jeszcze problem strażników równowagi. Ja bym widział to tak
1.To właśnie Szamani są jej prawdziwymi obrońcami.
2.Nekromantom o tyle na równowadze zależało o ile zbytnie jej zachwianie mogłoby zaszkodzić im własnym celom.
3.Druidów też nie widziałbym,jako typowych strażników równowagi. Oni raczej mieli poczucie misji względem Kamienia Świata. To wygląda bardziej na przekonanie,że świat przestanie istnieć,jeśli zostanie zniszczony.Ponadto oni w przeciwieństwie do poprzedników raczej stawiają na kult zycia. Inaczej tez patrzą na naturę i równowagę niż druidzi. W sumie to nawet nie czarymaruja tylko nauczyli się z nią (naturą) jakoś synchronizować. A,że barbarzyńcy z założenia sa nieufni względem wszystkiego,co na magię wygląda driudzi sobie odeszli,co było im na rękę,bo oddalając się od cywilizacji zbliżyli się do natury. Przy czym nikt nie powiedział,że byli od niej całkowicie odcięci.
azarath
Najemnik

« Odpowiedz #25 : Marzec 16, 2012, 11:49:22 »

@Saan
rozumiem, że to twoja alternatywna wizja?

Co do WD... Myślę, że to coś zupełnie innego w świecie Dia. Jest strasznie groteskowy. Ma coś w sobie  z szalonego profesora z laboratorium. Historia jest dość prosta jak by nie patrzeć. Jakieś plemię które pilnuje własnego nosa. Samowystarczalne, nie mające kontaktu z resztą świata (lub sporadyczny).
Kontakt ze światem duchowym i rady respondentów doprowadziły pewnie do tego, że nie mieszali się w wydarzenia (może ze względu na równowagę- kto wie), aż kryzys nie dotknął także ich. "Spirits tell me - go..." więc ruszyli szukać miejsca impaktu. Wiecie te proroctwa i przepowiednie sprawiają, że nagle stawiają siebie w centrum wydarzeń Uśmiech)
Może znajdziemy w grze odniesienia do tego, że wyruszyli w podróż a w między czasie stracili swoich bliskich. Też ciekawy pomysł czemu mieli by w dalszym ciągu kontynuować podróż.

p.s. takie przemyślenia od siebi Uśmiechpozdro
PWL
Wojownik
*

BattleTag: PWL#2590

« Odpowiedz #26 : Marzec 17, 2012, 12:02:15 »

Ja bym tak chciał na marginesie dorzucić, że na pewno plemię wd nie broni równowagi. Kto zna historię Zayla ten wie, że to jest tylko i wyłącznie przeznaczenie nekromantów, które wytycza im sam Rathma. Nekromanta i to już wiadome, musi bronić równowagi i nie ma innej opcji by robił to dla własnych celów (wątpię, żeby robił to nawet Karybdus, w książce zostało wytłumaczone, że być może chciał wyrównac siły dobra i zła w Sanktuarium, bo to pierwsze miało zbyt dużą przewagę).
A więc podsumowując wd na pewno nie reprezentują równowagi, bo gdyby tak naprawdę było, to usłyszeć o nich moglibyśmy wcześniej, inaczej nie miałoby to sensu. Ja osobiście uważam, że to właśnie zniszczenie Kamienia Świata "wywołało" szamanów z dżungli.
Strony: 1 [2]
Drukuj
Skocz do:  

B l a c k - R a i n V.2 by C r i p ~ Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS