Forum Diablo 3
Maj 15, 2012, 07:34:14 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1] 2
Drukuj
Autor Wątek: Historia postaci  (Przeczytany 3461 razy)
Kahel
Bohater
**

Ostrzeżenia: 0

« : Styczeń 17, 2009, 03:30:22 »

WD jako postać do gry jak dla mnie jest zajebista (cała ta koncepcja gry WD przez blizza) np. jest to to że wszystkie sumony (mongrel , ściana) one są po to tylko żeby odwrócić uwagę lub zając czymś przeciwnika. Ale prawdziwą kosą jest WD ze spellami szarańcza .itp.
Dobra ludziska napisaliście że się fajnie trzęsie i ma fajne żabki (też tak myślę)
Teraz czas na inną część dyskusji o WD. Mianowicie fabuła. Historia WD .itd.
Niektórzy mówią że jest to poprzednik necromanty. A więc kim był necromanta?  Wyznawca Rathmy,tego smoka(nie pamiętam jak on miał),czarodziej,można rzecz strażnik równowagi. Posiadał dar rozmawiania ze zmarłymi .itp wszystko w jasnym i dobrym celu równowagi na  świecie. Chodź wiemy jak inni ludzie patrzyli na necromantów. Fabuła tej klasy jest uporządkowana logicznie jak tako.
Ofc. jasne jest że są dobrzy i źli necro .itd
A co z WD? Jak mają zamiar opisać/uzasadnić "prawego" WD : > Co o tym myślicie?: P Dla mnie to jest niewyobrażalne zrobić historię WD nie podobną do necro która również go przedstawi w dobrym świetle : >

edit: Jacobsen
Podzieliłem temat ze względu na ciekawy wątek rozmowy

« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 12:30:23 wysłane przez Jacobsen » Zapisane
archy
Moderator
Naznaczony

Nie wiem, nie znam się.

« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2009, 07:26:13 »

Nawet mi tu nie przyrównuj tego prze ćpanego z reumatyzmem Znachora do Nekromanty.
Ten smok to był Trang Oul. Była mowa, że WD jest to nowo odkryte plemię, które zamieszkuje dżunglę Kurast. Dziwota tylko, że Necromanci też tam mieszkają i przechodzą bardzo skomplikowany i trudny trening, aby ukończyć szkolenie na bycie Nekromantą. No ciekawe jak blizzard z tego wybrnie. Owszem, Nekromanci byli strażnikami równowagi, ale przecież, żeby porozmawiać z duszą zmarłego, trzeba było tą równowagę lekko zachwiać UśmiechMoże i masz rację z tym ze Nekromanta wywodzić się może od WD, przecież jak już było wspomniane plemię WD było całkowicie zapomniane.  I dopiero teraz odkryte, być może, że to od nich Nekromanci pobierali nauki.
Polecam książkę  Pajęczy Księżyc. W całości opowiada o Nekromancie Zaylu i Humbarcie, oraz Królestwo Cienia Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 07:31:41 wysłane przez archryst » Zapisane

Nie ma odpoczynku dla wytrwałych wojowników!
Blood Dwarf
Monarcha

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2009, 08:17:01 »

Była mowa, że WD jest to nowo odkryte plemię, które zamieszkuje dżunglę Kurast. Dziwota tylko, że Necromanci też tam mieszkają i przechodzą bardzo skomplikowany i trudny trening, aby ukończyć szkolenie na bycie Nekromantą. No ciekawe jak blizzard z tego wybrnie.
Myślę że już mają rozwiązanie i że będzie to jakoś powiązane. Bo skoro dwie odrębne plemiona (jeśli tak można to nazwać) mieszkają blisko, to myślę że łatwo będzie jakoś to wytłumaczyć.
Skoro WD to nowo poznana nacja, to możliwe że chodzi o zwiad i przedstawieniu plemieniu co się dzieje poza dżunglą. Oczywiście podczas zwiedzania zostanie wplątany w całą historię z diabełkiem. Taka moja mała teoria.

... i tak płyniemy z "Panem Tadeuszem" "Absolutnie" "Luksusowa" Łódką "Bols" z "Wyborowym" kapitanem "Smirnoffem" do "Soplicowa" w "Lodowej" "Finlandii" na zjazd "Absolwentów" z "Żytniej".
Kahel
Bohater
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 17, 2009, 09:04:20 »

Polecam książkę  Pajęczy Księżyc. W całości opowiada o Nekromancie Zaylu i Humbarcie, oraz Królestwo Cienia
Królestwo Cienia przeczytałem właśnie nie dawno a pajęczy księżyc zamierzam. (to tak nawiasem)

Była mowa, że WD jest to nowo odkryte plemię, które zamieszkuje dżunglę Kurast.
sorry musiałem przeminąć ale gdzie to było? w pajęczym księżycu?

I właśnie tego najbardziej jestem ciekaw dlaczego ten WD i jego plemię jest zapomniane.
Miejmy nadzieję że blizz to dobrze uzasadni : ) Bo jak nie to wyjdzie z tego telenowela...
archy
Moderator
Naznaczony

Nie wiem, nie znam się.

« Odpowiedz #4 : Styczeń 17, 2009, 10:03:14 »

Było w którymś z wywiadów, czy w prezentacji postaci o tym, nie powiem Ci teraz dokładnie Uśmiech

Icarus
Plebejusz

BlackWing

« Odpowiedz #5 : Styczeń 19, 2009, 08:44:56 »

With doctor bardzo przypomina mi Necra.
Jednak Wd rożni się od Necra z D2 pod wieloma wzgledami, myślę, ze w którymś z dodatków do d3 Necro powróci, dlatego, że Blizard rozwinie Wd w całkowicie innym kierunku, dodatkowo z nowinek wyczytałem, że Wd jest postacią pośrednią między wojownikiem a magiem, necro z D2 zaś jest typowym mago- Summonerem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 08:49:24 wysłane przez Icarus » Zapisane

Losing emotion
Finding devotion
Should I dress in white and search the sea
As I always wished to be - one with the waves
Ocean Soul
Nightwish.... Forever...
znachor
Bohater
**

Ostrzeżenia: 4

« Odpowiedz #6 : Styczeń 20, 2009, 01:43:15 »

jakos bardziej mi sie podoba wd od necra bo tamten przynajmniej ma czary ofensywne a nekromanta ma dziadowe te szkielety a golemy maja slaby atak tylko ze zycia maja duzo
Kahel
Bohater
**

« Odpowiedz #7 : Styczeń 20, 2009, 02:10:53 »

jakos bardziej mi sie podoba wd od necra bo tamten przynajmniej ma czary ofensywne a nekromanta ma dziadowe te szkielety a golemy maja slaby atak tylko ze zycia maja duzo
temat który ja podjałem to nie jest to kto jest lub będzie lepszy w grze...
chodzi mi o FABUŁĘ tych dwóch postaci i waszą opinię na ten temat ; d
Avariel
Najemnik

Ostrzeżenia: 2

« Odpowiedz #8 : Lipiec 07, 2009, 08:50:44 »

No tak WD a raczej plemię Umbaru jest zapomniane ale historia druidów jest też podobna z tego względu że byli oni niegdyś Barbarzynicami  ale odeszli do dżungli i tam zbudowali swoją cywilizacje o której ludzie zapomnieli do puki nie wyda żyła się historia z D2 i do nekromantów też podobna tak jakby zmieszana i dodano coś jeszcze z 1 kontaktu z WD słyszałem że to jest połączenie druida i necro z paroma zmianami na lepsze i gorsze...
Mavander
Wojownik
*

Czasie który płyniesz, wstrzymaj swój bieg.

« Odpowiedz #9 : Sierpień 03, 2009, 10:01:05 »

WD spełnia w swoim plemieniu rolę rozmówcy z duchami i bogami plemienia, to oczywiste, że jest powiązany z ziemią - a kiedy Diablo wchodzi w grę, z ziemią mogą stać się różne niemiłe rzeczy. Dlatego wyruszył.
Dlaczego nie zrobił tak w poprzednich częściach? Może nie docenił zagrożenia. A może chciał być tylko obserwatorem i ingerować tylko wtedy, kiedy nie byłoby innego wyboru.

A może po prostu starszyzna wysłała WD w treningu w świat, żeby przy okazji pomógł, jako że plemię miało ich już wystarczająco dużo, a przesadna ilość mogłaby doprowadzić do niebezpiecznych sytuacji.
nightmare
Najemnik

« Odpowiedz #10 : Sierpień 06, 2009, 12:30:07 »

Jezeli nekromanta wroci to w kompletnie innym stylu - gdyz stary jest kompletnie zastapiony przez Znachora. Umiejętnosci niemal identyczne.
SmoleX
Monarcha

Because I'm bad, I'm bad. You know I'm bad. :)

« Odpowiedz #11 : Sierpień 06, 2009, 02:14:24 »

Jezeli nekromanta wroci to w kompletnie innym stylu - gdyz stary jest kompletnie zastapiony przez Znachora. Umiejętnosci niemal identyczne.

Nie powiedzialbym..

Avariel
Najemnik

Ostrzeżenia: 2

« Odpowiedz #12 : Sierpień 06, 2009, 09:08:26 »

no napewno nie WD lepszy o nie powiem ile od necro
archy
Moderator
Naznaczony

Nie wiem, nie znam się.

« Odpowiedz #13 : Sierpień 06, 2009, 10:05:03 »

Powiedz, chętnie się dowiem, w czym to WD jest lepszy od Nekromanty ? 

Marcin
Bohater
**

« Odpowiedz #14 : Sierpień 07, 2009, 01:50:01 »

niemal identyczne ? jakie naprzykład bo jakos nie zauważylem ?
Strony: [1] 2
Drukuj
Skocz do:  

B l a c k - R a i n V.2 by C r i p ~ Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS