Forum Diablo 3
Maj 15, 2012, 09:47:12 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Nowe affiksy i komentarz do statystyk  (Przeczytany 1557 razy)
sinned
Administrator
Monarcha

Ostrzeżenia: 0
BattleTag: Sinned

« : Grudzień 09, 2008, 09:42:26 »

Jak już wiadomo od jakiegoś czasu, w Diablo 3 nie dane nam będzie "ręcznie" rozdać punkty statystyk (atrybutów) naszej postaci. Gdy zdobędziemy nią nowy poziom, statsy (Siła, Zręczność etc., nie mylić z umiejętnościami) same zostaną rozdane tak a nie inaczej według ustalonego przez Blizzarda schematu czy to nam się spodoba czy nie. Nie bez powodu fani zmartwili się tym nowym elementem automatyzacji w grze.

Bashiok skomentował obawy graczy (post niestety znikł z forum Battle.Netu) co do tego rozwiązania. Obiecał, że automatyczne rozdawanie statystyk nie odbierze możliwości tworzenia nowatorskich buildów postaci (jak np. Czarodziejka do walki wręcz w Diablo 2) dzięki temu, że ogromną rolę odgrywać będą umiejętności i przedmioty.

A skoro o przedmiotach mowa, to Bashiok zaproponował użytkownikom forum BNetu napisanie własnych pomysłów na nowe affiksy (bonusy na przedmiotach) do Diablo 3. Potwierdził, że Blizz ma zamiar dodać tonę nowych affiksów do gry, m.in. prawdopodobnie (ale nie na pewno): zwiększenie szansy na wypadnięcie z potwora złota, odnawianie życia przy zadawaniu ciosu i zwiększenie otrzymywanego doświadczenia.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 09:44:20 wysłane przez sinned » Zapisane
Pathar
Plebejusz

« Odpowiedz #1 : Grudzień 09, 2008, 10:19:32 »

Jak dla mnie to nic nowego jesli chodzi o automatyczne rozdawanie statow. W wielu grach zastosowano takie rozwiazanie i wcale nie zubozylo to rozgrywki. Jestem jak najbardziej za - a dodatkowe suffixy do przedmiotow sa dobrym pomyslem.
Padre
Monarcha

BattleTag: Straker

« Odpowiedz #2 : Grudzień 10, 2008, 04:24:42 »

Co do tematu myślę że w d3 pojawi się wiele rozwiązań znanych nam z wowa auto rozdawanie pkt statsów jest ok, mam nadzieje że twórcy pójdą dalej i dadzą nam to co najlepsze z wowa czyli arenki i BG Chichotbo reszta zdobywanie eq lepiej wygląda w diablo .... nie jesteśmy od nikogo zależni pozdro
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 04:27:40 wysłane przez sinned » Zapisane

Klimat diabełka Co?Czemu w 3 tego zabrakło.
http://www.youtube.com/watch?v=kVv41NarVP4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ybHAb0VoFT4&feature=related

Rictusgrin
Najemnik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 10, 2008, 07:33:31 »

Również nic nie mam przeciwko automatycznemu rozdawaniu punktów i myślę że to pomoże wielu nowicjuszom a nie uprości mocno gry. A do wpływu na statystyki wystarczą przedmioty, runy itp.
Fajnie jakby wprowadzili coś na kształt "perków" z Fallouta, że powiedzmy dostajesz do wyboru jakąś urozmaicającą umiejętność co 3-4 poziomy doświadczenia, która może nie miałaby wielkiego wpływu na mechanikę ale na kreowanie postaci tak. Przyjaciel zwierząt, wrodzona ostrożność, kult jednostki, dziecko kwiat, hazardzista, tajemniczy wędrowiec itd.itp. Wiem, wiem nie do spełnienia, to tylko takie moje marzenie...

A na końcu chciałbym się Wam pochwalić- na Mikołaja dostałem od dziewczyny koszulkę "diablo3-rainbow-shirt" bo kiedyś wspomniałem że chciałbym taką mieć Duży uśmiechTeraz się wożę po wsi Mrugnięcie
szrapnel
Najemnik

« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2008, 09:14:20 »

Co do tych nowych affiksow na broniach. Blizzard jakis czas temu kategorycznie powiedzial ze nie bedzie "ssania zycia" / "ssanie many" w Diablo3, gdyz byl to zbyt potezny pasywny skill.
Czyzby zmiana planow?
Rictusgrin
Najemnik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 11, 2008, 09:33:12 »

Fakt miało nie być life/mana leach. Ale wiadomo że niektóre aspekty zmienią się do premiery jeszcze kilka razy...
Widzieliście przypał Tyraela na oficialnej stronie Diablo? Mam nadzieję że to tylko wstęp do czegoś konkretniejszego Duży uśmiech
Do tego jakby "podpisali" go DIABLO III
Sickert
Monarcha

Ostrzeżenia: 3

« Odpowiedz #6 : Grudzień 11, 2008, 12:03:39 »

Fakt faktem, główna strona D3 była dosyć dawno uaktualniana, stąd animacja Tyrael'a wygląda interesująco. Nasuwa się pytanie: czy to coś zwyczajnego, czy może (jak Blizzard przyzwyczaił nas) zapowiedź czegoś większego ?
Kawosz
VIP
Monarcha

« Odpowiedz #7 : Grudzień 11, 2008, 12:20:15 »

Co do tych nowych affiksow na broniach. Blizzard jakis czas temu kategorycznie powiedzial ze nie bedzie "ssania zycia" / "ssanie many" w Diablo3, gdyz byl to zbyt potezny pasywny skill.
Czyzby zmiana planow?

Dokładnie na to samo chciałem zwrócić uwagę. Jeśli wprowadzą life leach, to zburzy to ideę kul życia. Obym nie miał racji, ale przekombinują chyba.

Co do Tyraela - zmienili jego skrzydła. W chwili obecnej kojarzą mi się one z diabelskim, tudzież szatańskim klimatem. Robi się ciekawie, trzeba to przyznać Blizzard dozuje informacje i pobudza wyobraźnię.

Sickert
Monarcha

Ostrzeżenia: 3

« Odpowiedz #8 : Grudzień 11, 2008, 12:50:39 »

(...)trzeba to przyznać Blizzard dozuje informacje i pobudza wyobraźnię.

Hmm...czyżby powtórka z WWI i cotygodniowe drobne odkrycie kolejnych informacji ?

A odnośnie wyżej wspomnianego przekombinowania - myślę, że ze strony Blizzard'a jest to niemożliwe. Diablo to nie Lineage, gdzie z każdą kolejną odsłoną mamy do czynienia z źle zbilansowanymi postaciami/ umiejętnościami.
Anakin
Bohater
**

« Odpowiedz #9 : Grudzień 11, 2008, 03:09:09 »

Czyzby zmiana planow?

Dokładnie na to samo chciałem zwrócić uwagę. Jeśli wprowadzą life leach, to zburzy to ideę kul życia. Obym nie miał racji, ale przekombinują chyba.

tutaj chodzi o regeneracje zycia, cos takiego jak np mialo HOTO, nie ma mowy o ll czy tez ml.

a co do tyraela to na bank bedzie on po złej stronie, jest kluczowa postacia jak juz nie raz wspominalismy i na dodatek te skrzydla.

kiedys był wątek o pudełku do diablo 3, ktos tam zrobił sobie od tak pudełeczko na ktorej jest tyrael i podpis d3, wielu sie sprzeciwiadlo dlaczego na pudełku gry DIABLO nie ma diablo? ze pudelko to fake. moze pudelko jest fake moze nie ale calkiem prawdopodobne ze tak bedzie wygladac. dlaczego? otoz dlatego ze na glownej stronie tez nie ma diablo tylko tyrael, to tez takie podejscie do tego ze tyrael odgrywa role 1 palnowa, ba moze nawet jest to sam diablo? ( to juz przegiecie:P )

z tym pudelkiem wyskoczylem tutaj tak nie wiadomo po co ale juz nie chcialo mi sie szukac tamtego tematu, wybaczcie;p
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2008, 03:17:42 wysłane przez Anakin » Zapisane
Rictusgrin
Najemnik

« Odpowiedz #10 : Grudzień 11, 2008, 04:40:17 »

No tak, ciekawe tylko kiedy odsłonią twarz Tyraela na stronie i pokażą w końcu jego zdeformowane złem oblicze MrugnięcieChyba że nie będą chcieli psuć zabawy i zrobią to dopiero w dniu premiery...
A skoro o poszlakach mówiących o jego przemianie w Dark Angel'a czy w ogóle może w Diablo to popatrzmy na artwork'i z oficjalnej strony. Czy na artcie nr 55 to nie jest przypadkiem "nowy Tyrael" ? A arty nr 48 i 35 nie przedstawiają jego przemiany?

"Hail and sacrifice to Diablo - Lord Of Terror and Destroyer of Souls"
Padre
Monarcha

BattleTag: Straker

« Odpowiedz #11 : Grudzień 11, 2008, 07:52:30 »

Czyzby zmiana planow?

tutaj chodzi o regeneracje zycia, cos takiego jak np mialo HOTO, nie ma mowy o ll czy tez ml.

a co do tyraela to na bank bedzie on po złej stronie, jest kluczowa postacia jak juz nie raz wspominalismy i na dodatek te skrzydla.

kiedys był wątek o pudełku do diablo 3, ktos tam zrobił sobie od tak pudełeczko na ktorej jest tyrael i podpis d3, wielu sie sprzeciwiadlo dlaczego na pudełku gry DIABLO nie ma diablo? ze pudelko to fake. moze pudelko jest fake moze nie ale calkiem prawdopodobne ze tak bedzie wygladac. dlaczego? otoz dlatego ze na glownej stronie tez nie ma diablo tylko tyrael, to tez takie podejscie do tego ze tyrael odgrywa role 1 palnowa, ba moze nawet jest to sam diablo? ( to juz przegiecie:P )

z tym pudelkiem wyskoczylem tutaj tak nie wiadomo po co ale juz nie chcialo mi sie szukac tamtego tematu, wybaczcie;p

A ciekawe jak będzie wyglądał podział czy w końcu ma być ciemna i jasna strona ? bo zakładając że będzie to jeżeli tyrael był by zły wtedy gracze z jasnej strony "mocy" musieli by go ubijac w finale to wtedy kogo ? bili by ci od ciemnej strony ? i dlaczego nie ma go w głównej stronie:D taki domysł, ja  tak myślę że podział będzie ale tyrael będzie tym dobrym, bo w samym pierwszym trailerze diablo 3 widać postać samego diablo... a teraz dużo łatwiej wyobrazić sobie gre Chichot zli biją tyraela dobrzy diablo. (all to domysł)  pozdro

Klimat diabełka Co?Czemu w 3 tego zabrakło.
http://www.youtube.com/watch?v=kVv41NarVP4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ybHAb0VoFT4&feature=related

archy
Moderator
Naznaczony

Nie wiem, nie znam się.

« Odpowiedz #12 : Grudzień 12, 2008, 02:02:13 »

Witam, po dość długiej nieobecności zawitałem do was ponownie Mrugnięcie

Myślę, że podział nie miałby sensu, bo szczerze wątpię w to, aby Blizzard od tak sobie, wprowadził podział do gry na dobro i zło a'ka Niebo i Piekło. Nie po to przez 12 lat tłukliśmy się w imię Światłości i świata Sanktuarium, żeby teraz wprowadzać udziwnienia. 
Sam wygląd Tyrka, budzi spore zainteresowanie, może odsłonią co nieco na gwiazdkę ; ) Kto wie co wujek Bashiok i jego ekipa nam zgotują.

Swoją drogą zastanawiający jest art 38, wygląda mi on na miejsce, w którym Tyrael dokonał "przemiany" (art 35). Jak myślicie wujaszek Tyrcio przemieni się w coś, co będzie nam dane ubić Uśmiech? Osobiście wolę opcje Tyraela jako obrońce Światłości. Mrugnięcie

Nie ma odpoczynku dla wytrwałych wojowników!
Blood Dwarf
Monarcha

« Odpowiedz #13 : Grudzień 12, 2008, 08:07:55 »

Dodam swoje 3 grosze Uśmiech
A może ten gargulec to Tyrael po przemianie ? co sądzicie ?
Chodzi o tego na oficjalnej stronie.

... i tak płyniemy z "Panem Tadeuszem" "Absolutnie" "Luksusowa" Łódką "Bols" z "Wyborowym" kapitanem "Smirnoffem" do "Soplicowa" w "Lodowej" "Finlandii" na zjazd "Absolwentów" z "Żytniej".
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do:  

B l a c k - R a i n V.2 by C r i p ~ Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS