sinned
Administrator
Monarcha

Ostrzeżenia: 0
BattleTag: Sinned
|
 |
« : Grudzień 04, 2008, 08:45:53 »
|
|
W wielu wywiadach przeprowadzonych z pracownikami Blizzarda podczas WWI czy BlizzConu padało stwierdzenie, że akt pierwszy i większość klas postaci nadaje się już do gry. Bashiok sprostował to, opisując, że jeśli coś nadaje się do gry, to niekoniecznie oznacza to zakończonie większości prac nad danym elementem. Praktycznie oznacza to, że grać się tym już jakoś da. Nieoteksturowanymi postaciami bez animacji na pustkowiu w sumie też da się grać. Akt pierwszy i większość klas ma więc prawdopodbnie jeszcze długą drogę przed sobą nim zadowoli wymagania Blizza.
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
TruLuv
Wojownik
A Boy Learns what fear is
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2008, 11:31:46 »
|
|
Czyli tak jak kiedys pisalem nie wczesniej jak poczatek 2011r. Raczej predzej nie ma co sie spodziewac...
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
s1z
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 04, 2008, 11:39:57 »
|
|
dokładnie 2011 r. to minimum 
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
Rictusgrin
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 04, 2008, 11:59:05 »
|
|
Przychylam się do powyższych wypowiedzi -> 2011... Jeśli wcześniej nie wstrzymają prac bo im giera nie spełnia oczekiwań 
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
Kawosz
VIP
Monarcha

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 05, 2008, 09:30:57 »
|
|
Ośmielę się nie zgodzić z powyższymi odpowiedziami. Myślę, że jednak czerwiec 2010, 10 lat po premierze D2.
Moi przedmówcy dali się nieco poderwać specyficznej formie tego newsa. Wszystko zależy od sposobu tłumaczenia i przedstawienia sprawy. Sinned akurat ubrał to w bardzo subiektywny garnitur.
Oto inne tłumaczenie [z innego serwisu]:
"Myślę, że większość pozostałych klas jest grywalna u nas w siedzibie, ale nie mogę nic o nich powiedzieć. Również duża część gry, swego rodzaju pierwszy akt, również jest grywalny, jednak jeszcze długa droga przed nami."
Wydaje się to dosyć dalekie od "wszystkie klasy" oraz "cały pierwszy akt" są gotowe. Dodatkowo jest to nierealna informacja, ponieważ każdy, kto rozumie proces tworzenia gier przez Blizzarda oraz zna nasze podstawowe wartości, wie, że produkt nie jest skończony, aż nie zostanie wydany.
W obecnej chwili, nasza ekipa pracuje bardzo ciężko nad grą i idzie to bardzo dobrze. Jednak jeśli chodzi o wydawanie nowych informacji o grze, jesteśmy w dosyć dziwnym miejscu.
jak wspomniałem wszystko zależy od sposobu przedstawienia sprawy. Myslę, że tak źle nie jest, a opinie, jakoby D3 miało mieć premierę w 2011 roku można wsadzić między bajki
|
|
| « Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 10:29:16 wysłane przez kawosz » |
Zapisane |
|
|
|
witchhunter
Wojownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 05, 2008, 12:44:33 »
|
|
z moich obliczen wynika iz d3 wyjdzie w czerwcu 2010;d na moje 21 urodziny:P ogolnie to niema co sie martwic team blizzarda pracuje pelna para nad d3!
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
templer
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 05, 2008, 02:30:42 »
|
|
zgadzam się z Kawoszem - to tłumaczenie jest bardziej realne. Patrząc na oryginalną wypowiedź skłaniałbym się ku takim samym przemyśleniom 
|
|
|
Zapisane |
http://graj-o-100.pl/?t=37233031
WEJDŹ I WYGRAJ JAK JA WYGRAŁEM!
|
|
|
mr_soul
Plebejusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 06, 2008, 08:00:54 »
|
|
zgodzę się z Kawoszem... Myślę, że w 2010 będziemy mogli już zagrać. A tymczasem pozostaje nam z wiarą wyczekiwać 
|
|
|
Zapisane |
Don't be afraid death is your friend...
|
|
|
Blood Dwarf
Monarcha

|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 06, 2008, 11:56:21 »
|
|
Ja uważam, że w tej wypowiedzi chodziło o to, że blizz podczas tworzenia gry bardzo często cofa się do wcześniej zrobionych rzeczy i coś zmienia. Nie można nazwać tych zmian kosmetycznymi, bo czasem mają one dość istotny wpływ (przykładem mogą być umiejętności WD, które są niby wymyślone, ale zmieniają je by postać nie była zbyt potężna/słaba). Interpretując to w ten sposób można śmiało stwierdzić, iż taka polityka firmy skróci do minimum późniejsze beta testy i poprawki z nich wynikające. Więc myślę, że 2011 to przesada. Moje propozycje to ostatni kwartał 2009 z przesunięciem premiery na 1 kwartał 2010.
"Myślę, że większość pozostałych klas jest grywalna u nas w siedzibie, ale nie mogę nic o nich powiedzieć. Również duża część gry, swego rodzaju pierwszy akt, również jest grywalny, jednak jeszcze długa droga przed nami."
Propozycja dla Blizza. Skończcie sobie grać i weźcie się ostro do roboty, bo fani też chcą sobie pograć.  :P
|
|
|
Zapisane |
... i tak płyniemy z "Panem Tadeuszem" "Absolutnie" "Luksusowa" Łódką "Bols" z "Wyborowym" kapitanem "Smirnoffem" do "Soplicowa" w "Lodowej" "Finlandii" na zjazd "Absolwentów" z "Żytniej".
|
|
|
KondzioR
Najemnik
Ostrzeżenia: 1
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 08, 2008, 01:46:18 »
|
|
co do jednego Blood Dwarf ma racje
dataogloszenia premiery bedize ze 3 razy przesuwana
wg. mnie d3 ukaże sie w 2010 roku i to blisko wlasnie czerwca
czy mozna wyobrazic sobie lepsza reklame? 10 lat po premierze d2 na świat zostaje wydany sequel ( nie wiem czy to dobre okreslenie cze. 3  )
wiem ze samo haslo diablo 3 jest juz reklama tak okrutna ze konkurencja chocby nie wiem co wydala nie ma najmniejszych szans w walce o laur pierszenstwa, ale 10cio lecie jeszcze bardziej i glosniej rozniesie po swiecie wiesc o tym ze miliony ludzi znikną na pewien czas z zycia publiczneog i zaszyja sie w mrocznym siwecie d3 
|
|
|
Zapisane |
projektGT - http://grotatrolla.pl/
Ś.P. Najlepszy PL PRV SERVER D2!
|
|
|
Kahel
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 08, 2008, 07:06:50 »
|
|
nie wiem bez sensu wydają mi się spekulacje może czerwiec 2010 lub coś w tym stylu...
Oni pokazują nam to co chcą pokazać więc nie ufajcie za bardzo ich słowom...
o becie wotlk też się mówiło że gra jest nie dopracowana i beznadziejna a jednak miech po zamknięciu bety wyszło wotlk jeśli dobrze kojaże. Więc zanim powiecie swą super opinie poprzedzoną wrózeniem z kości i licznymi obliczeniami matematycznymi pomyślcie:
a)jakie gry są robione i od jakiego czasu..
b)co mówi blizz o dodatkach do głównych tytułów
c)o fabule gier które ze sobą są powiązane...
d)oficjalne daty tego co już wiemy
Jak już to weźmiecie pod uwagę wyjdzie prawie pewny wniosek:
SC 2 będzie pierwsze!
Potem d3 Why? z prostego powodu aby dać czas na dodatek sc2 blizzowi(mimo tego że nie robi tego ta sama ekipa)
Zanim wyjdzie wow 2 poprzedzi je w4 (tu fabuła) a o w4 nie wiemy praktycznie nic i jest to narazie ostatni świeży projekt...
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
|
jałoch
Plebejusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 15, 2008, 10:09:13 »
|
|
właśnie.gdybac to se można :2010,2011,2012 >:najpierw blizz zrobi sc2 a dopiero po tym d3.cierpliwości.jednak tu przychylę się do kondzia że d3 wyjdzie w 2010 właśnie 10 lat po d2.blizz miałby co świętować
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
Rictusgrin
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 16, 2008, 12:16:52 »
|
|
SC 2 będzie pierwsze!
Potem d3 Why? z prostego powodu aby dać czas na dodatek sc2 blizzowi(mimo tego że nie robi tego ta sama ekipa)
Zanim wyjdzie wow 2 poprzedzi je w4 (tu fabuła) a o w4 nie wiemy praktycznie nic i jest to narazie ostatni świeży projekt...
A czy przypadkiem nie pracują nad nową grą tzn. nie związaną z dotychczasowymi? Jakaś nowa marka;)
----------------------------
edit kawosz (16.12.08)
Spam, spam, spam! Proszę o dyskusje na temat. Jeśli chcecie podyskutować o nowej grze Blizzarda, proszę założyć nowy watek w tematach offtopu!
Tyczy się wszystkich!
|
|
| « Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 10:08:20 wysłane przez kawosz » |
Zapisane |
|
|
|
|
Vysygota
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 06, 2009, 02:50:18 »
|
|
Zauważcie ,że prawie każda gra Blizza wychodziła w jakąś ważną imprezę więc należy prześledzić gdzie i kiedy się one odbywają i wtedy myśleć czy wyjdzie w tym czy w tamtym roku
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
Pabulon
Najemnik
Ostrzeżenia: 1
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 10, 2009, 09:19:23 »
|
|
Zobaczycie o premierze Diablo 3 będą mówić nawet w Faktach
Abstrahując od tego widze w tak długiej przerwie czasowej między dwoma częściami gry (~10lat) pewien plus, mianowicie średnia wieku społeczeństwa graczy powinna być dość wysoka co tylko pozytywnie może wpłynąć na samą gre. Nie ma przecież nic gorszego niż piszczący dzieciak na Ventrillo.
|
|
|
Zapisane |
|
|
|
|