Forum Diablo 3
Wrzesień 09, 2010, 06:21:44 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Blizzard zagości na tegorocznym Gamescomie  (Przeczytany 496 razy)
sinned
Administrator
Bohater

Ostrzeżenia: 0

« : Lipiec 24, 2010, 02:18:47 »

Do BlizzConu pozostało jeszcze sporo czasu, ale - jak Blizzard ogłosił na swojej europejskiej witrynie - firma odwiedzi w następnym miesiącu niemiecki konwent Gamescom, podobnie jak w poprzednim roku. Impreza odbędzie się w Kolonii i trwać będzie od 19 do 22 sierpnia. Blizzard do dyspozycji będzie miał dwa stoiska w Hali 6.

Czy zobaczymy tam starą wersję dema Diablo 3, czy firma zdecyduje się na przedstawienie nowej wersji gry jeszcze przed własnym konwentem w październiku? Za miesiąc się dowiemy.

Elgeneral
Najemnik

Email
« Odpowiedz #1 : Lipiec 24, 2010, 02:33:05 »

Powiedzą 2 niby nowe rzeczy i na tym się skończy demo dadzą w innym miejscu i gitara.
Padre
Wojownik
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 25, 2010, 11:12:38 »

Ha dokładnie... Powiedzą 2 rzeczy do tego parę nowych screenów i koniec, oczywiste że nie ujawnią żadnych nowych informacji imo co by było wtedy z blizzconem... Generalnie denerwuje mnie nieuczciwa polityka blizza wobec swoich graczy dziś jak na dłoni widać na których zależy im bardziej (WoW->all) Jak na złość do dziś dnia nie ujawnili żadnych konkretnych informacji dotyczących mechaniki gry w pvp/tvt. W jednym miesiącu na :
http://www.mmo-champion.com/
Pojawiło się więcej informacji dotyczącej mechaniki i rozgrywki + zależności jak do tej pory wszystkich o diablo 3, martwi mnie jeszcze jedna sprawa że, czeka nas to co graczy Star Crafta 2 dostaniemy odświeżoną grzankę w lepszej oprawie graficznej która tak naprawdę wniesie tyle co większa łatka. Tak jak wypowiadają się gracze na forach SC++ lista zmian które pojawiły się w 2 można by zmieścić w jednej dużej łacie i zaaplikować do jedynki pozdrawiam.

bartekkurcze
Bohater
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 25, 2010, 05:28:50 »

Ale to dopiero I cześć SC 2 wydaje mi się że grę będzie można dopiero ocenić po całości (3 części)  A D 3  już ma nowe postacie a nie stare odświeżone i trochę zmian w systemie umiejętności przedmiotów i działania run. Pożyjemy zobaczymy... 

NOOB jest w każdym z nas, nie pozwól by kierował Tobą
"Tylko 2 rzeczy są nie skończone Wszechświat i ludzka głupota co do pierwszego nie ma pewności". - A. Einstein
Mycota
Bohater
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 25, 2010, 10:17:27 »

Tak jak wypowiadają się gracze na forach SC++ lista zmian które pojawiły się w 2 można by zmieścić w jednej dużej łacie i zaaplikować do jedynki pozdrawiam.
Nie wiem ilu tych graczy widziałeś, bo większość osób z polskich fansiteów sc2 (sc2.net.pl, terran.pl itp) w tym ja, uważa, że gra to zupełnie nowy odświeżony dobry starcraft. Nie rozumiem zupełnie podejścia do gier Blizzarda, czy to, że gra jest klasykiem, nie może być kontynuowana? Pierwsza podstawowa zmiana to grafika, idealna dla rts'a naszych czasów i nie wiem jak wyobrażasz sobie dalsze wspierania gry (12 letniej!) która została zbudowana na zupełnie starych rozwiązaniach. Dwa, została stworzona nowa platforma do gier Blizzarda i stary StarCraft jest właśnie, za stary w rozwiązaniach na taką nowoczesną platforme. Trzy, jest masa nowych jednostek i rozwiązań w gameplayu. Cztery, single to teraz zupełnie inna sprawa jak w jedynce, teraz będziesz miał dużo większy wpływ na to jak będziesz rozgrywał misje. Ogólnie, co ja będę tłumaczył, poczytaj proszę tutaj na ten temat: http://eu.battle.net/sc2/pl/game/guide/whats-sc2
Po premierze SC2 za dwa dni odblokowane będzie porównanie SC1 i SC2. Zresztą to samo pytanie co wcześniej (czy to, że gra jest klasykiem, nie może być kontynuowana?) można zadać do Twojego podejścia, do Diablo 3. Tak tylko wspomne, że mój brat czekając na Diablo 2 też uważał, że będzie to odgrzewany kotlet, a okazało się jak się okazało, gra jest na topie do dziś, tak jest z każdą grą Blizza. OK koniec wykładu.

Co do tego, że nas olewają- co do tego też się nie zgodzę, tak naprawdę ludzie z Blizzarda nam przez te 2 lata powiedzieli bardzo dużo rzeczy i moim zdaniem prawie wystarczająco (powinni jeszcze powiedzieć coś o pvp), natomiast nie kupiłbym tej gry, gdybym wiedział już za dużo, a w grze takiej jak Diablo granica możności opowiedzenia o czymś jest bardzo cienka. No i jeszcze przynajmniej rok do premiery... nie moge sobie przypomnieć jakieś ciekawie zapowiadającej gry która rok przed premierą miała by tyle informacji co Diablo 3 (nie licząc mmo, tam można nawet wyjawić przykładowe questy...zabij, zbierz, wróć) .

Natomiast jeśli chodzi o GamesCom, spodziewam się 3 aktu, ale nie piątej klasy, no i możliwe, że nie będzie możliwości robienia filmów...

Art
Bohater
**

« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2010, 01:40:00 »

no i możliwe, że nie będzie możliwości robienia filmów...

Oczywiście niech zabraniają. Ale my - przebiegła społeczność - już mamy swoje metody  Spoko

Co do olewania to ciężko jednoznacznie ocenić. Każdy by chciał wiedzieć jak najwięcej i najlepiej żeby można było podglądać przez kamerę proces tworzenia gry. Większość producentów po prostu mówi że zaczynają pracować nad grą, podają przybliżony koniec, a potem kilka trailerów albo garść info przed premierą i tyle. Pod tym kątem Blizzard stworzył coś wyjątkowego powodując że ludzie dyskutują i oceniają każdy najmniejszy nowy szczegół jaki tylko zostanie ujawniony. Wydaje mi się że mają bardzo oddaną społeczność która uwielbia ich gry co z pewnością oni sami zauważają i nie chcą tego stracić (całe zamieszanie z RealID). Z całą pewnością musi to bardzo ułatwiać im pracę i czyni ją o wiele przyjemniejszą. Ludzie nie oszukujmy się, większość z nas to fanatycy  Duży uśmiech

Co do gamesconu - może jakiś nowy potwór, kilka zmian w grafice, kawałek nowej lokacji i kilka przedmiotów... no i do BlizzConu jakoś dociągniemy.
diablik
Bohater
**

im so great that i'm jealous of myself {;

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2010, 10:15:22 »

Gamescom-ze trzy przeszklone ścianki ze screenami,może nowy trailer i dużo wywiadów które wszystkie będą brzmiały tak samo: PYTANIE----Nie moge o tym mówić w obecnym stadium prac nad Diablo 3.
PYTANIE o to samo i prośba o jakiś szczegół dotyczący wątku--- i can't hear you, i can't hear you...

Nie będzie możliwosci robienia zdjęć i filmów więc fani zrobią ich tysiące.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 10:18:41 wysłane przez diablik » Zapisane

Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
robal
Plebejusz

Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 29, 2010, 12:13:18 »

Nie zdziwiłbym się, ani trochę, gdyby blizzard w ogóle nie wspomniał o diablo 3 na tej imprezie - gdyby cokolwiek pokazali lub powiedzieli to później pokazanie tego samego  na blizzconie spotkało by się z niemałą krytyką.  Na tej imprezie będzie tylko SC, podobnie na blizzconie - założę się  ze stosunek na bc będzie wyglądć tak 70 - 80 % to SC reszta to D3. Na bc zobaczymy stare demo, z kilkoma nowymi bzdetami, których zmiany ogłoszą  dwa tygodnie po bc, albo nic nie powiedzą - bo ostatnio po nich tak jechano, że nabrali wody w usta ( w końcu ile można wciskać, że się pracuje nad gra lata, nie mając nawet solidnych podstaw, co do których się nie zmienia zdania co trzy tygodnie  Duży uśmiech).

Na fali sukcesu SC2 (I) blizz będzie cisnąć na SC2 (II) diablo odkładając na później.

I  żeby mojej grymaśności stało się zadość moja ulubiona teza : d3 w dniu swojej premiery graficznie będzie wyglądać jak pozycja z klasyki lat 90 dziś Mrugnięcie
Kisa_PL
Redaktor
Monarcha

zuooo

Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 29, 2010, 09:38:53 »

Nie zdziwiłbym się, ani trochę, gdyby blizzard w ogóle nie wspomniał o diablo 3 na tej imprezie - gdyby cokolwiek pokazali lub powiedzieli to później pokazanie tego samego  na blizzconie spotkało by się z niemałą krytyką.  Na tej imprezie będzie tylko SC, podobnie na blizzconie - założę się  ze stosunek na bc będzie wyglądć tak 70 - 80 % to SC reszta to D3. Na bc zobaczymy stare demo, z kilkoma nowymi bzdetami, których zmiany ogłoszą  dwa tygodnie po bc, albo nic nie powiedzą - bo ostatnio po nich tak jechano, że nabrali wody w usta ( w końcu ile można wciskać, że się pracuje nad gra lata, nie mając nawet solidnych podstaw, co do których się nie zmienia zdania co trzy tygodnie  Duży uśmiech).
Mylisz się. Ostatni spory wysyp informacji o D3 był na poprzednim BlizzConie czyli w sierpniu ubiegłego roku. Tegoroczny BlizzCon mamy w październiku, więc po 14 miesiącach milczenia i pracy muszą pokazać jakieś 'znaczne' postępy. A co do Gamescom możemy być pewni, że D3 na nim będzie. Całkiem niedawno CM Blizzarda zapytany o grywalne demo D3 w Kolonii odpowiedział, że powinniśmy tam się wybrać. Raczej nie ma co liczyć na to, że pokażą coś nadzwyczajnego - w końcu 2 miesiące po Gamescom jest BlizzCon.

O U T F
robal
Plebejusz

Email
« Odpowiedz #9 : Lipiec 29, 2010, 10:37:22 »

Blizard mowi wiele rzeczy,  często kłamiąc , siejąc fermęt, lub głosząć nie prawdę, (może to taka metoda marketingu FUD) o ile sobie przypominam 2 lata temu trąbił o stopniu zaawansowania prac nad D3,  i o rychłej przemierze SC2  (2 lata temu !)
Mycota
Bohater
**

« Odpowiedz #10 : Lipiec 29, 2010, 02:58:25 »

Niestety robal, lejesz wodę bez jakiś przykładów. Wiele osób wspomina o tym, że Blizzard kłamie- niestety, okazuje się, że wszyscy czytali o tym na jakiś stronach internetowych które z Blizzardem nie mają nic wspólnego i to one sieją insynuację.

o ile sobie przypominam 2 lata temu trąbił o stopniu zaawansowania prac nad D3
Nie wspominając już o tym, że D3 zostało ogłoszone 2 lata temu ( Chichot ) to nie widzę w tym nic dziwnego - ogłaszając grę musieli wspomnieć o stopniu zaawansowania. Robią tak z każdą grą, czy to źle, że Cię informują jak przebiegają prace?

i o rychłej przemierze SC2  (2 lata temu !)
Nic takiego nie miało miejsca 2 lata temu, ale rok temu i owszem. Powodem przesunięcia zapowiadanej wtedy bety były problemy z nowym battle.netem. Roczne opóźnienie- już nie takie opóźnienia świat widział, naprawdę Uśmiech.

Wspomne tylko, że wiele gier jest już dużo bardziej opóźnionych, a do nic nikt nie ma pretensji- BRINK, Mafia 2, jakbym poszukał to znalazłoby się jeszcze parę przykładów. Aha, był jeszcze opóźniony o parę lat Alan Wake.

Kolejne Twoje kłamstewka:
Nie zdziwiłbym się, ani trochę, gdyby blizzard w ogóle nie wspomniał o diablo 3 na tej imprezie - gdyby cokolwiek pokazali lub powiedzieli to później pokazanie tego samego  na blizzconie spotkało by się z niemałą krytyką.
Rok temu tak było, mimo tego, że odbywały się w prawie jednakowym czasie, ale było i co? No i nikt nie zwrócił na to uwagi, a jedynie można pogratulować, że mają tyle materiału, że mogą go podzielić na dwie imprezy w przeciągu 2 miesięcy.

Na tej imprezie będzie tylko SC, podobnie na blizzconie - założę się  ze stosunek na bc będzie wyglądć tak 70 - 80 % to SC reszta to D3. Na bc zobaczymy stare demo, z kilkoma nowymi bzdetami, których zmiany ogłoszą  dwa tygodnie po bc, albo nic nie powiedzą - bo ostatnio po nich tak jechano, że nabrali wody w usta ( w końcu ile można wciskać, że się pracuje nad gra lata, nie mając nawet solidnych podstaw, co do których się nie zmienia zdania co trzy tygodnie  Duży uśmiech).

Raz, StarCraft 2 już wyszedł, nie mają czym specjalnie szaleć skoro jest już na rynku i każdy ma go w domu, owszem, będą turnieje ale nie panele jak to jest w przypadku nadchodzących gier. Dwa, w zeszłym roku na BlizzConie było nowe demo, nowa klasa i wiele wywiadów, panele. Czy to można nazwać bzdetami? Trzy, kiedy po nich tak strasznie jechano jak to wspominasz? Chyba nie myślisz, że Blizzard zamknie się w swoich biurach bo 3 "samozwańczych rycerzy prawdy" napisze na forum Blizzarda, że są be i że grafika jest dla dzieci. Jeżeli ktoś chce znaleźć jakiś problem, to go znajdzie i tak jest z każdą grą. A zmienia zdanie co 3 tyg. co do czego? Możesz przypomnieć taki przypadek? Serio pytam.

Na fali sukcesu SC2 (I) blizz będzie cisnąć na SC2 (II) diablo odkładając na później.
Dodatek to StarCrafta 2 wyjdzie po Diablo 3, było o tym pisane i mówione wiele razy i nie wiem jaką logiką się posługujesz w tym przypadku, że niby gre którą wcześniej wydadzą(Diablo 3), która jest dla nich jedynie prestiżem (bo przecież nie jest to gra e-sportowa i nie zarobią tak na niej) będą mniej wspierali niż grę która sprzeda się na pewno z uwagi na e-sport i związaną z nim kasę i wyjdzie później? Ciekawe spostrzeżenie.  Buzia na kłódkę

I  żeby mojej grymaśności stało się zadość moja ulubiona teza : d3 w dniu swojej premiery graficznie będzie wyglądać jak pozycja z klasyki lat 90 dziś Mrugnięcie
Nom i ludzie będą grali w Diablo 3 mimo grafiki przez kolejne kilka-kilkanaście lat, gdy wszystkie next-genowe gry będą leżeć zakurzone na pułkach bo znudzą się po tygodniu gry. A serwery już dawno padną, bo wydawca olał już starą next-genową grę z fajną grafiką i będzie już robił kolejnego kotleta. To moja wersją  Uśmiech.

archy
Moderator
Monarcha

Nie wiem, nie znam się.

« Odpowiedz #11 : Sierpień 03, 2010, 09:05:34 »

Witam Panów,

Tak sobie czytam wypowiedzi Mycota, i tak sie zastanawiam, ile to czasu minęło od daty ogłoszenia Diablo III, jak ten czas leci.... Uśmiech

Z jednej strony podoba mi sie tajmenicznosc Blizza, w sumie nie wiem nicy konkretnego na temat fabuły, co jest najbardziej "podniecające" chyba w tym wszystkim, co tak naprawdę szykuje za niespodziankę wujaszek Blizzard.

Prawda jest taka, ze gdyby wyłożyli kawę na ławę i powiedzieli, o co po co i dlaczego? To większość ludzi przestałaby sie interesować oraz ingerować w to co zrobili, jak to jest teraz. A tak żyjemy w ciągłej niepewności:) I mnie to odpowiada. Nie wiem czy w tej chwili przed BC bardziej czekam na wieści ze świata Diablo czy na nowe MMO Blizzarda.

Co do GS spodziewałbym sie nowej postaci Uśmiech Chyba ze taki smaczek zostawia na BC, chociaż wydaje mi sie, że BC będzie obfite w tym roku w informacje typu nowy akt, gameplay, być może wersja beta !? Przecież już czas Uśmiech 

Nie ma odpoczynku dla wytrwałych wojowników!

Prowadź nas Panie łagodnie
Po zakrętach życia

Prowadź nas Panie łagodnie
Prowadź do domu

I proszę o przestrzeń otwartą
I anielskie straże...
tomglo69
Bohater
**

Force unleashed

« Odpowiedz #12 : Sierpień 03, 2010, 10:24:50 »

Witam ,
czytałem na of. forum , że Bashiok prawdopodobnie się na GCom nie wybiera. Fani pytali o obecność dema. Bashiok odpowiedział enigmatycznie , żeby się wybrali.
Miejmy nadzieję ,żę wodotryski szykowane są na BC. Zobaczymy , dyskusja o tym , co będzie przypomina przewidywanie miejsca Kubicy w kolejnym GP
Pozdrawiam ,  Duży uśmiech
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: