Forum Diablo 3
Wrzesień 11, 2010, 02:55:17 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Czy w Diablo 3 możliwym będzie posługiwanie się umiejętnościami innych klas?  (Przeczytany 529 razy)
sinned
Administrator
Bohater

Ostrzeżenia: 0

« : Czerwiec 23, 2010, 08:45:20 »

Bashiok na to pytanie ostrożnie: wszystko jest możliwe, ale zespół będzie się starał tego unikać. W Diablo 2 niektóre słowa runiczne, jak np. Enigma, pozwalały na korzystanie z umiejętności innych klas. Miało to swoje dobre i złe strony. Bashiok potwierdził, że jest to łatwy sposób na przyciągnięcie wielu z powrotem do gry, ale jednoczeście wyraził  nadzieję na to, że twórcy znajdą lepsze sposoby na odzyskanie zainteresowania u graczy.

Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...

Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 23, 2010, 11:48:25 »

Hmmm... można by dopatrywać się w tym potwierdzenia skoro "zespół będzie się starał tego unikać"... to tak jakby to już było przesądzone ale jednak... no cóż pozostaje nam czekać ^^

warhaber
Najemnik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 24, 2010, 10:06:51 »

Jeśli by nie były to przesadzone skille ani nie występowały by zbyt często to dlaczego by nie. Jednak lepiej by było, żeby były jakieś duże czasy odnawiania tych skilli na tych przedmiotach ( żeby nie dało się spamować tylko raz za ile użyć )
Padre
Wojownik
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 24, 2010, 10:27:14 »

Jeśli by nie były to przesadzone skille ani nie występowały by zbyt często to dlaczego by nie. Jednak lepiej by było, żeby były jakieś duże czasy odnawiania tych skilli na tych przedmiotach ( żeby nie dało się spamować tylko raz za ile użyć )

Mam wrażenie że, mówisz od teleporcie jeśli wizz ma CD na tele to występowanie tego skilla na przedmiocie zapewne będzie miało ukryty CD z drugiej dla mnie na pewno na plus fajnie będzie mieć broń która ma X szansy na wywołanie zamieci ETC Uśmiech pozdrawiam

Amras
Wojownik
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 24, 2010, 10:43:32 »

Występowianie szansy na np wywołanie zamieci, meteoru czy tego typu rzeczy, które dzieją się samoistnie- może być

Ale takie, które sami używamy w przedmiotach jak teleportacja- NIE

Art
Bohater
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 24, 2010, 12:27:24 »

Występowianie szansy na np wywołanie zamieci, meteoru czy tego typu rzeczy, które dzieją się samoistnie- może być
Ale takie, które sami używamy w przedmiotach jak teleportacja- NIE

Święte słowa. Jeżeli broń (albo nasza zbroja) będzie miała w sobie zaklęte jakieś czary (typu zamieć, błyskawica, zamrażanie przy kontakcie ze zbroją, albo jakaś tarcza ogniowa wokół naszej postaci (bo nosi misternie wykonany kawał żelastwa pochodzenia bardzo mistycznego) to byłoby dodatkowe urozmaicenie, tak jak ma to "torch" i jest ok). No ale żadnych kluczowych skilli i to aktywnych na innych postaciach. Chyba właśnie po to gra się innymi postaciami żeby nie korzystać z umiejętności jakie ma inna klasa - bo ilość nadużyć w D2 spowodowana "pożyczaniem" skilli innych postaci psuje tylko klimat.
Widok paladyna bez możliwości użycia Enigmy - bezcenny  Duży uśmiech
warhaber
Najemnik

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 24, 2010, 11:41:38 »

W sumie mogli by po prostu wymyślić osobny zestaw skilli dla przedmiotów - i tak rąbią tą grę już lata i Bóg jeden wie ile jeszcze więc czas na to mają. W międzyczasie można zagrać Lara Croft and the Guardian of Light - niby całkiem inny klimat ale zawsze coś.
diablik
Bohater
**

im so great that i'm jealous of myself {;

« Odpowiedz #7 : Lipiec 02, 2010, 01:32:54 »

Używanie skilli inych klas ok ale tylko w PvM a nie w PvP. dobijają mnie paladyni z teleportem. Nie chcąc nikogo urazić nie spotkałem lvl 90 hammer pala w eni który nie był by noobem. Tak samo assa z pułapkami w eni. eeeh żenada.

Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
Theoden
Wojownik
*

« Odpowiedz #8 : Lipiec 06, 2010, 11:08:19 »

Używanie umiejętności innych klas- porażka.
Nie mogę patrzeć na teleportującego się Druida czy też Barbarzyńcę. Jedynym dobrym pomysłem, który można wykorzystać jest procentowa szansa na rzucenie np. wiązki błyskawic jak już wyżej wspominaliście. Nie chciałbym grać WD , który np. atakuje z wyskoku choć nie wiem czy jest to możliwe do zrobienia w grze .

Jedni rodzą się za późno, a drudzy za wcześnie, to wielka sztuka zrodzić się współcześnie!     Jan Sztaudynger
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: