sinned
Administrator
Bohater

Ostrzeżenia: 0
|
 |
« : Czerwiec 21, 2010, 01:21:25 » |
|
Bashiok przypomniał, że postaci będą mogły początkowo dać maksymalnie tylko pięć punktów umiejętności w jedną umiejętność. Ograniczenie to zmieni się z pięciu na dziesięć, kiedy postać trafi na poziom trudności "koszmar", a przejście na "piekło" pozwoli na wydanie maksymalnie piętnastu punktów na umiejętność. Zakładając, że co poziom postać otrzymywała będzie jeden punkt na umiejętności, pozwoli jej to na wymaksowanie sześciu zdolności. Ograniczenie do pięciu punktów na podstawowym poziomie trudności może natomiast wymusić na graczach inwestowanie w różne umiejętności, a nie koncentrowanie się na jednej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MAG
Plebejusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 21, 2010, 01:39:26 » |
|
Nie wydaje mi się by w taki sposób wymuszono na graczach wykorzystywanie różnych umiejętności, bo zawsze można po prostu oszczędzić kilka pkt aż dojdziemy na wyższy poziom trudności. Poza tym nie wiadomo jak to będzie wyglądało w połączeniu z możliwością respec'a skilli. Może powiedzą coś więcej na Blizzconie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
warhaber
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 21, 2010, 02:01:51 » |
|
Pożyjemy zobaczymy ( o ile dożyjemy do czasu kiedy diablo wejdzie na rynek  ). Jeśli będą różne skille, które będą się przydawały każdy w innych warunkach to wtedy ma sens inwestowania nie tylko w jeden. Znając życie to blizzard do premiery jeszcze 5 razy to zmieni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 21, 2010, 03:32:15 » |
|
Jakoś nie przemawia do mnie takie rozwiązanie. Dlaczego tylko 5 co poziom trudności. Trzeba będzie szybko przebić się na koszmar, "odblokować" możliwość użycia 10 pkt. umiejętności i wrócić na normalny poziom żeby w miarę swobodnie expić i ubijać najmocniejsze potwory w miarę szybko - dla przedmiotów. Usługi "taxi" dobrze znane z D2 mogą powrócić z zdwojoną siłą ! Dodatkowo zanim przejdziemy na koszmar (nie korzystając z taxi) będziemy mieć już wymaksowane na 5pkt. około 6,7 różnych skilli - koncepcja różnorodności postaci jakoś mi tu nie pasuje. Zamiast umożliwić wpakowanie tylu pkt. ile chcemy w ten skill który chcemy narzucane są nam niepotrzebne do niczego ograniczenia. (Nie mówiąc już o punktach atrybutów). Wniosek jest taki że Blizz obawia się że jak ktoś wpakuje 15 pkt. w jedną umiejętność to będzie siać za duże zniszczenie już na samym początku gry. Sam już nie wiem...
Postacie używające magi (Mag czy Szaman) będą miały o wiele trudniej/łatwiej bo przecież swoją siłę opierają o poziom rzucanych zaklęć. Postacie walczące w zwarciu (Barbarzyńca czy Mnich) polegają na swoich "toporach" więc na samym początku może się okazać że któraś ze stron będzie znacznie silniejsza/słabsza.
P.s I tak mi się jeszcze przypomniało. Niech do cholery zlikwidują te rozwiązanie z D2 że jak przejdziemy na np. piekło to nasza postać już nie widzi gier z np. koszmaru ! (Nie wiemy jak będzie działać BN 2.0 ale tak mi się przypomniało).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 21, 2010, 03:45:14 » |
|
Z początku wydawało mi się to dobrym, bo nieco uprzykrzającym grę rozwiązaniem, lecz Art przekonał mnie do swoich racji i w 100% popieram jego zdanie... co do ostatniego punktu też oczywiście...
A teraz coś od siebie... myślę, że Blizz tworząc to ograniczenie wymusi na wielu postaciach, szczególnie z początku to, że będą musiały inwestować w skille niekoniecznie potrzebne im na ścieżce ich rozwoju lecz i to potem się zmieni, bo będziemy mogli (chyba) resetować umiejętności... jednym zdaniem samo utrudnienie albo zostało źle przemyślane albo zamieć zrobiła tak celowo. Mimo wszystko stawiam na to, że postacie posługujące się magią im tępo akcji będzie się posuwało wprzód tym będą słabsi aczkolwiek... nie zapominajmy, że D3 to będzie gra w jakimś stopniu opierająca się na grze drużynowej i słabość danej postaci na danym poziomie będzie niwelowana przez inną... przynajmniej w moim wypadku ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kisa_PL
Redaktor
Monarcha

zuooo
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 22, 2010, 08:44:13 » |
|
Widać, że Blizz stara się odpowiednio zrównoważyć poziom trudności wszystkimi dostępnymi metodami. Gdyby nie ta blokada maksymalnego poziomu umiejętności, mogło by się okazać, że gdy będziemy mieli jakiś skill na 15 poziomie, to będzie on zbyt silny na koszmarze lub za słaby na piekle - Blizz musiałby wybierać. Rozwiązując to w taki sposób jak w newsie, Blizzard stworzy swego rodzaju 3 fazy danego skilla, z których każda będzie odpowiednio wyważona do gry na danym poziomie trudności. Mi osobiście pomysł ten się podoba. No i przechodząc drugi i trzeci raz grę będzie można dostrzec jakieś zmiany (których mam nadzieję będzie jeszcze więcej). 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bartekkurcze
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 22, 2010, 07:42:02 » |
|
Prawie niczego to nie zmieni. Jak grało sie w dwójkę ...?? Norm dobijaliśmy do lvl 30-40 dając kilka punktów w skill lub 2 skille główne. Zostawiając sobie resztę na kosz i wyższe poziomy. Umiejętność była ograniczona lvl-em postaci. Podobnie na koszu do lvl 60-70 (ballrunki bez bala) I na piekło główne skille na max i resztę w pomocnicze. Ograniczenie do 5 skill na poziom trudności nie zmieni stylu gry przyspieszy jedynie zakończenie gry i ewentualnie zmusi graczy do expienia w akcie 1-2 zamiast 4...5... ?? Na wyższych poziomach trudności.
|
|
|
|
|
|
NOOB jest w każdym z nas, nie pozwól by kierował Tobą "Tylko 2 rzeczy są nie skończone Wszechświat i ludzka głupota co do pierwszego nie ma pewności". - A. Einstein
|
|
|
Amras
Wojownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 24, 2010, 10:40:37 » |
|
No lepszego rozwiązania już dawno w DIII nie słyszałem. Nie rozumiem tylko dlaczego jesteście co do tego negatywnie nastawieni.
(Nie ma to jak przez pierwszych 20 lvl ładować w um. we władaniu)
Zauważcie, że teraz macie hotbara, na który można ustawić więcej niż 2 skille, a i umiejętności jest sporo ofensywnych, nie tylko pasywnych, więc w czym wy widzicie problem. Lepiej jest mieć z 5 skilli już na 25 lvl wymaksowanych i bawić się na zmiane atak z wyskoku, tapnięcie, trąba powietrzna, itp. a nie jednym skillem całą gre przechodzić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 24, 2010, 12:08:56 » |
|
No lepszego rozwiązania już dawno w DIII nie słyszałem. Nie rozumiem tylko dlaczego jesteście co do tego negatywnie nastawieni. Już spieszę z wyjaśnieniami. W D2 pakowanie punktów umiejętności w skille z których później bezpośrednio nie korzystaliśmy było potrzebne bo były to synergie - czyli zwiększały dmg naszej głównej umiejętności(to chyba jasne). No ale w D3 nie będzie synergii i całość obrażeń jakie będziemy zadawać będzie pochodzić tylko z tej jednej umiejętności (na np. 5 lvl) wzmocnionej runami. I tu jest taki kłopot że może się okazać że będziemy powodować za małe obrażenia i tłuc te potwory w nieskończoność. (Nie chodzi mi też o to żeby padały za jednym strzałem, ale też nie można zakładać że na np. normie, umiejętność na 5 lvl będzie dawać nam na tyle duże dmg żeby można było farmic w ostatnich aktach i w "rozsądnym" czasie zabijać mobki(zwłaszcza że umiejętności mają być wzmacnianie przez runy - czyli jest taka założenie żeby zwiększać nasze dmg bo sama umiejętność może nie wystarczyć). Ja nie twierdzę że jest to złe rozwiązanie tylko że nie będzie miało większego sensu bo każdy(no może znaczna większość) będzie chciał przejść Diabełka jak najszybciej, aby mieć jak najwyższy lvl i to w jak najkrótszym czasie i patrzeć jak padają całe tysiące zombi za jednym uderzeniem i kosić te magiczne przedmioty całymi torbami. Ludzie kupują całe konta w D2, płacą za przedmioty prawdziwą kasę żeby mieć jak najszybciej super sprzęt i postać, płacą za nabijanie poziomu ! do tego cały ten biznes związany z robieniem taxi i botami, haki typu mh i inne, no i wreszcie przechodzenia na piekło na 1 lvl aby nabić np. 70 lvl w kilka minut - i teraz powiedz mi że komuś będzie się chciało bić potwory umiejętnością na 5 lvl zamiast 10 czy 15 - wierzysz w to ? ja nie. W D3 nie będzie resetów rankingu (na razie nic o tym nie wiadomo żeby mieli je wprowadzić) więc to jak szybko będziesz ubijać potwory ma kolosalne znaczenie ! Nie na darmo w D2 są określone poziomy i miejsca do expienia gdzie najszybciej się to robi (baalruny, diabloruny, tombruny itd.) - właśnie po to jest tym takie zainteresowanie że mało komu chce się nabijać 99 lvl w 1 akcie na piekle i robić to rok czasu. Jeżeli będzie możliwość przyspieszenia procesu "bogacenia" się szeroko rozumianego - przedmioty, poziom postaci - ludzie to wykorzystają ! Do tego znowu trzeba będzie oszczędzać punkty umiejętności żeby później można było je wpakować na piekle w to co najlepiej się sprawdza - w D2 były synergie do "głównej" umiejętności - teraz będziesz musiał oszczędzać bo nie wiadomo na jakich zasadach będzie można resetować umiejętności(może trzeba będzie resetować po 1 punkcie). Zapowiada się koszmarnie, przynajmniej dla mnie. Jest sporo niewiadomych ale znając zasady działania D2 można dostrzec potencjalne zagrożenia dla nadużyć lub braku efektywności pewnych rozwiązań. Dopóki wszystko nie będzie jasne można mieć obawy - wynikają one z miłości i chęci aby D3 było perfekcyjne  (Nie ma to jak przez pierwszych 20 lvl ładować w um. we władaniu) Ale te 20 lvl zwiększa nasze obrażenia - więc jest przydatne, w D3 zapewne też będą podobne i na pewno warto będzie w nie dawać punkty. To zrób tak - daj 5 w każdy skill który jest Ci do czegoś potrzebny(typu synergia i umiejętność główna) i zobacz jak się fajnie gra. Zauważcie, że teraz macie hotbara, na który można ustawić więcej niż 2 skille, a i umiejętności jest sporo ofensywnych, nie tylko pasywnych, więc w czym wy widzicie problem. A kiedyś mieliśmy klawisze od F1 do F10 a co do ilości i typu umiejętności to przecież Blizz zmienia to co pół roku - czekamy na "drzewko" więc nie wiadomo. Lepiej jest mieć z 5 skilli już na 25 lvl wymaksowanych i bawić się na zmiane atak z wyskoku, tapnięcie, trąba powietrzna, itp. a nie jednym skillem całą gre przechodzić. Ja wole natomiast 2 razy po 10 punktów w umiejętności główne i 5 w bonus do dmg. Kwestia gustu - ja wolę zabić zombiaka szybko bo ubijanie każdego po minucie nie jest zbyt fajne. Tylko dlaczego nie mogę grać takim stylem jakim chcę JA i są nam narzucane dziwne ograniczenia ? Dlaczego muszę zadawać mniejsze obrażenia skoro mogę zadawać większe - gdzie tu sens. Jedyne rozwiązanie to takie że jak jesteśmy na normie to możemy tylko korzystać z 5 poziomów umiejętności a jak jesteśmy na koszu to 10 ( a mamy np. 90 lvl postaci) i wraz ze zmianą poziomu trudności tak jakby umiejętność się redukowała do poziomu maksymalnego. - rozwiązanie jeszcze gorsze. A tak to odwiedzamy koszmar, odblokowujemy poziom 10 umiejętności i potem wracamy na norm żeby expic. I na sam koniec pytanie. Skoro skill na 5 lvl ma pozwalać na mordowanie potworów (od 1 do .... 4,5 aktu ?) to jakie on będzie mieć obrażenia ? Kolosalne, wychodzi na to że na 5 poziomie będziemy wstanie rozwalić bez kłopotu bosa 1 aktu i ostatniego ! (No wiem, ten ostatni będzie silniejszy i życia nam może nie wystarczać - ale chodzi mi tylko o dmg skilla). A jeszcze śmieszniej robi się na np. koszu. Zakładając że mobki będą tam 2 razy silniejsze (to i nasz skill powinien być 2x silniejszy - i teraz z 10 lvl tej umiejętności wracamy na norm(jeżeli tak będzie można oczywiście) i co się okazuje ? Że jesteśmy bogami zniszczenia i wszystko kładziemy na jeden strzał. Ludzie powiedzcie mi że to nie prawda bo ja już nie mogę.....
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 12:15:29 wysłane przez Art »
|
|
|
|
|
RhinoRace
Moderator
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 25, 2010, 07:33:00 » |
|
Ludzie kupują całe konta w D2, płacą za przedmioty prawdziwą kasę żeby mieć jak najszybciej super sprzęt i postać, płacą za nabijanie poziomu ! do tego cały ten biznes związany z robieniem taxi i botami, haki typu mh i inne
Sprzedaż kont i przedmiotów za real kasę oraz wszelkiej maści hacki i boty są zabronione, więc raczej marny argument. Do tego znowu trzeba będzie oszczędzać punkty umiejętności żeby później można było je wpakować na piekle w to co najlepiej się sprawdza - w D2 były synergie do "głównej" umiejętności - teraz będziesz musiał oszczędzać bo nie wiadomo na jakich zasadach będzie można resetować umiejętności(może trzeba będzie resetować po 1 punkcie). (...) co do ilości i typu umiejętności to przecież Blizz zmienia to co pół roku - czekamy na "drzewko" więc nie wiadomo.
Na początku D2 też trzeba było oszczędzać - dopiero chyba 1.10 wprowadził synergie, więc w tym względzie jest to powrót do korzeni. Inna kwestia, że jak sam wspomniałeś drzewka umiejętności nie są skończone, więc nie wiadomo czy będą synergie, albo coś co je zastąpi. Ja wole natomiast 2 razy po 10 punktów w umiejętności główne i 5 w bonus do dmg. Kwestia gustu - ja wolę zabić zombiaka szybko bo ubijanie każdego po minucie nie jest zbyt fajne. Tylko dlaczego nie mogę grać takim stylem jakim chcę JA i są nam narzucane dziwne ograniczenia ? Dlaczego muszę zadawać mniejsze obrażenia skoro mogę zadawać większe - gdzie tu sens. Jedyne rozwiązanie to takie że jak jesteśmy na normie to możemy tylko korzystać z 5 poziomów umiejętności a jak jesteśmy na koszu to 10 ( a mamy np. 90 lvl postaci) i wraz ze zmianą poziomu trudności tak jakby umiejętność się redukowała do poziomu maksymalnego. - rozwiązanie jeszcze gorsze. A tak to odwiedzamy koszmar, odblokowujemy poziom 10 umiejętności i potem wracamy na norm żeby expic.
I na sam koniec pytanie. Skoro skill na 5 lvl ma pozwalać na mordowanie potworów (od 1 do .... 4,5 aktu ?) to jakie on będzie mieć obrażenia ? Kolosalne, wychodzi na to że na 5 poziomie będziemy wstanie rozwalić bez kłopotu bosa 1 aktu i ostatniego ! (No wiem, ten ostatni będzie silniejszy i życia nam może nie wystarczać - ale chodzi mi tylko o dmg skilla). A jeszcze śmieszniej robi się na np. koszu. Zakładając że mobki będą tam 2 razy silniejsze (to i nasz skill powinien być 2x silniejszy - i teraz z 10 lvl tej umiejętności wracamy na norm(jeżeli tak będzie można oczywiście) i co się okazuje ? Że jesteśmy bogami zniszczenia i wszystko kładziemy na jeden strzał. Ludzie powiedzcie mi że to nie prawda bo ja już nie mogę.....
Przewidziałeś może, że w formule na dmg mogą być uwzględniane także statystyki? Postać na 1 lvl i na 99 myślę, że na pewno będą zadawać inny dmg skillem na tym samym poziomie. Rozwiązanie redukcji lvl do wybranego poziomu jest świetnym pomysłem - grając na normalu będzie to pewne ograniczenie dla postaci na 99 lvl, co może mocno ograniczyć taxi (a Blizz od któregoś patchu zaczął z tym walczyć). Odnośnie boga zniszczenia to w D2 jak wszedłeś postacią hight lvl to też byłeś takim bogiem. Jest jeszcze jedna zaleta - jak będąc na 99 będziesz pomagał komuś na 5 to walka z bossem nie będzie kwestią użycia raz lub dwa jakiegoś skilla, tylko dalej będzie to wyzwanie i dobra zabawa - co prawda mniejsza niż za pierwszym razem (wyższe statystyki postaci), ale zawsze jakaś przyjemna odskocznia od ciągłego expienia. Wtedy będzie od razu widać kto jest dobrym graczem, a kto tylko poświęcił czas na wbicie lvl i niewiele potrafi. Myślę, że jeżeli nie zepsują tego pomysłu (mało prawdopodobne - w końcu to Blizz) to będzie to bardzo fajne rozwiązanie, do którego bardzo szybko ludzie się przyzwyczają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 25, 2010, 08:48:01 » |
|
Ludzie kupują całe konta w D2, płacą za przedmioty prawdziwą kasę żeby mieć jak najszybciej super sprzęt i postać, płacą za nabijanie poziomu ! do tego cały ten biznes związany z robieniem taxi i botami, haki typu mh i inne
Sprzedaż kont i przedmiotów za real kasę oraz wszelkiej maści hacki i boty są zabronione, więc raczej marny argument. Przeciwnie. To świetny argument. Skoro komuś nie przeszkadza możliwość że za haki i inne nielegalne rzeczy może stracić całe konto albo nawet klucz seryjny to jeżeli pojawi się jakakolwiek możliwość przyspieszenia np. przechodzenia gry - to ludzie bezwzględnie (w większości wypadków) to wykorzystają. Na początku D2 też trzeba było oszczędzać - dopiero chyba 1.10 wprowadził synergie, więc w tym względzie jest to powrót do korzeni. Tak 1.10 wprowadził synergie. No ale skoro Blizz doszedł do wniosku że z synergiami będzie lepiej to znaczy że mieli ku temu powody prawda ? Sam napisałeś że Blizz mało co psuje (widocznie postanowili naprawić swój błąd wprowadzając synergie ?) Powód był prosty - zwiększenie obrażeń umiejętności. Czy ktoś wolał grać bez synergii - cóż, to sprawa indywidualna (ale o ile mnie pamięć nie myli ludzie jakoś nie narzekali). - a może to tylko dziwne obrazy w mojej głowie...  Przewidziałeś może, że w formule na dmg mogą być uwzględniane także statystyki? Postać na 1 lvl i na 99 myślę, że na pewno będą zadawać inny dmg skillem na tym samym poziomie. Tak, przewidziałem. I na dodatek zauważyłem jeszcze że jeżeli pojawią się przedmioty zwiększające nasz poziom umiejętności (np. +1 do wszystkich umiejętności) to będą one miały kolosalne znaczenie dla postaci typu Mag(i z poziomu umiejętności 5 na normie, zrobi się 6(wiadomo że głównie poziom skilla wpływa na dmg Maga) - taki Barbarzyńca się wkurzy ponownie bo on będzie musiał w większym stopniu korzystać z obrażeń jakie ma dana broń (a efekt tego jest widoczny w D2 gdzie obrażenia Baby w porównaniu do każdego rodzaju soso są o połowę mniejsze). Poza tym jeżeli nasza postać osiągnie np. 10 lvl skilla na normie (bo ma założone itemki +x do umiejętności) to osiągnie poziom obrażeń przeznaczony na potwory z koszmaru. Jak dla mnie taki system niesie z sobą zbyt wiele możliwości nadużyć i nierówności w różnych aspektach. Ograniczenie taxi ? Nie wydaje mi się żeby Blizz zrobił cokolwiek żeby ograniczyć to zjawisko bo nadal można awansować z 1 lvl na piekło. Wprowadzenie ograniczenie skilla np. do 5 na normie trochę ograniczy taxi, ale pytanie brzmi w jak wielkim stopniu - uważam że w niewielkim. I jeżeli to jest główny powód wprowadzenia takiego ograniczenie to pomysł ten nie zda egzaminu. Co do tego "boga zniszczenia". Chodziło mi głównie o to że różnica między postacią z koszmaru a norma może być ogromna. Jeżeli będziemy mieć 2 razy większy dmg na poziomie 10 skilla niż na 5 - to powrót z poziomem 10 umiejętności na norm skończy się okropnie dla potworów. I śmieszne jest też to że mamy 99 lvl a na normie nie możemy pokazać pełni naszej mocy bo mamy ograniczenie do 5 lvl. (Tak samo jak ograniczenia prędkości - mamy bolid F1, niemiecką autostradę bez ograniczeń prędkości i jesteśmy zmuszeni jechać 50km/h). W imię czego się pytam ? Skoro mam 99 lvl i mega sprzęt to norm mam wymiatać jak chce a nie pukać potwory po kilka minut w imię "dobrej zabawy". Z całą pewnością to będzie radocha. To że pomagamy innym postaciom czyni nas dobrym graczem ? Chyba dobrym człowiekiem ale jaki ma to związek z naszymi umiejętnościami ? Nie bardzo rozumiem. To nie tak że krytykuje wszystkie "nowości" w D3. Po prostu jestem świadomy jak wiele można skopać mimo ciekawych koncepcji. Do momentu aż wszystkie rozwiązania i mechanizmy nie będą wiadome rezerwuje sobie prawo do wytykania wszystkich potencjalnych zagrożeń i narzekania (zawsze popartego argumentami). Myślę, że jeżeli nie zepsują tego pomysłu (mało prawdopodobne - w końcu to Blizz) to będzie to bardzo fajne rozwiązanie, do którego ludzie bardzo szybko się przyzwyczają. Pełna zgoda. Zresztą skoro nie będzie innej możliwości to trzeba będzie się przyzwyczaić. 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2010, 08:56:27 wysłane przez Art »
|
|
|
|
|
Jacobsen
Global Moderator
Monarcha

|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 26, 2010, 03:25:20 » |
|
To że pomagamy innym postaciom czyni nas dobrym graczem ? Chyba dobrym człowiekiem ale jaki ma to związek z naszymi umiejętnościami ? Nie bardzo rozumiem. Chyba chodziło o to, że skoro walka z bosami będzie bardziej wymagająca na normie nawet dla postaci na 99 lvl sprawiać to będzie automatycznie, że podnosić będziemy nasze umiejętności. Osobę, której zrobiono taxi przez całą grę i wyekspiono bohatera będzie można poznać z jego nieudolnej konfrontacji z bosem nawet na normie. Ktoś, kto poświęcił sam czas aby dojść to tego ostatniego lvl będzie napewno lepszym graczem od przedstawionego przezemnie osobnika. Pomoc innym graczom zmusza Cię automatycznie do spowolnienia szybkości nabijania doświadczenia (ze względu na to, że czasem trafisz na osobę z podobnym lvl, a czasem - częściej - z niższym) i większego zastanowienia się nad kolejnym krokiem podczas walki - czy to ze zwykłym mobkiem, czy tymbardziej bossem. Tak zrozumiałem tą wypowiedź 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Auun
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 01, 2010, 12:05:23 » |
|
Ignore everything I said about raising skill caps, that was an old, old design for how it could potentially work and I had a lapse of memory. - Bashiok I po problemie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 01, 2010, 02:05:06 » |
|
Idea wolności i braku ograniczeń jednak wzięła górę nad systemem przymusowo-rozdzielczym. Zwolennicy idei "liberalizmu skillowego" świętują na całym świecie wznosząc okrzyki poparcia wobec Blizzarda. Podobno nawet, małe państewko we wschodniej Europie - Pikczu-Paktu - ustanowiło dzień wolny od pracy z tej okazji.
P.s Uprasza się pięknie szanownego Pana prezesa o modyfikację treści nowinki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablik
Bohater

im so great that i'm jealous of myself {;
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 02, 2010, 01:11:00 » |
|
Ja bym był zadowolony gdyby na wszystkich poziomach trudnosci było 10 punktów na skilla. Bez takich wariactw jak 5,10,15.
P.s I tak mi się jeszcze przypomniało. Niech do cholery zlikwidują te rozwiązanie z D2 że jak przejdziemy na np. piekło to nasza postać już nie widzi gier z np. koszmaru ! (Nie wiemy jak będzie działać BN 2.0 ale tak mi się przypomniało).
-Art-Zgadzam się w stu procentach. Do cholery. Sry za double posta ale tak mi się napisało i nie wiem jak to zmienić  .
edit: Jacobsen Zmienione.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 05:08:16 wysłane przez Jacobsen »
|
|
Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
|
|
|
|