Forum Diablo 3
Wrzesień 09, 2010, 06:12:45 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Elementy otoczenia naszym przyjacielem  (Przeczytany 467 razy)
sinned
Administrator
Bohater

Ostrzeżenia: 0

« : Czerwiec 13, 2010, 01:22:38 »

Bashiok wyjawił, że w Diablo 3 zdecydowanie znajdą się elementy otoczenia, które będzie można niszczyć. Nie byłoby w tym nic szczególnego gdyby nie to, że wiele z nich przy rozpadaniu się będzie zadawało obrażenia wrogom znajdującym się w zasięgu. Widzieliśmy już na gameplayach spadające na przeciwników ściany czy żyrandole, ale w samej grze ma tego być więcej. Bashiok wspomniał również, że napotkamy na specjalne pułapki, które wabić będą potwory by potem zadać im obrażenia. Tylko czy naprawdę takie rozwiązania sprawdzą się kiedy wrogowie i tak w dużej mierze będą podali od kilku ataków jak to na hack'n'slashe przystało?

Art
Bohater
**

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 13, 2010, 02:50:32 »

1. Co do tych "specjalnych pułapek" - chyba niedokładne tłumaczenie. Wydaje mi się, że właśnie te zawalające się ściany i spadające żyrandole są tymi specjalnymi pułapkami, w które możemy zwabić potwory a potem patrzeć jak zasypuje je gruz  Duży uśmiech

Te zawalanie się ścian, jaskiń, generalnie interakcja z otoczeniem to fajne smaczki ale chyba nie będą mieć większego znaczenia podczas samej gry. Jak już nam się znudzi bicie potworków a przypadkiem znajdziemy się w miejscu gdzie można wykonać takie małe zamieszanie to pewnie dla chwili relaksu i zaspokojenia mrocznych sadystycznych żądzy, fajnie będzie skasować przeciwników za pomocą ściany  Spoko

I tu taki mały pomysł mi przyszedł do głowy. Prawdopodobnie znowu będziemy mieć "wytrzymałość" w przedmiotach, więc może by tak zrobić że jak już będziemy mieć okazję do rozwalenia ściany, to gdy to zrobimy obrażenia zadane przez gruz będą duże ale i nasza broń przy tym ucierpi znacznie więcej niż podczas normalnego naparzania mobsterów.

I pomysł kolejny : jeżeli skasujemy potworka za pomocą np. żyrandola to dostajemy specjalny bonus do mf i jest jakaś tam większa o ileś procent szansa na lepsze przedmioty z tego/tych mobsterów co je tak elegancko skasowaliśmy.

2.
...i tak w dużej mierze będą podali ...
Czy nadaje się to do zmiany ?  Język

3.
Forum o D3 - fajne
Nowinki o D3 - super
Poprawianie admina - bezcenne  Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2010, 02:53:39 wysłane przez Art » Zapisane
t_dell
Wojownik
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 13, 2010, 10:15:16 »

można było się takiej innowacji spodziewać Uśmiech przynajmniej będzie zmuszać gracza do myślenia w jakimś stopniu Uśmiech
d_e_x
Wojownik
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 13, 2010, 11:41:36 »

Ale czy to nie było wiadome od pierwszego gameplaya (już kilka lat temu)? Przecież już tam było to wykorzystywane więc to chyba nie nowość Mrugnięcie

"Kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
Elgeneral
Najemnik

Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 13, 2010, 12:34:28 »

Jóź widzę konkursy kto zabije więcej stworków w 10 min za pomocą otoczenia. Każdy potrafi kliknąć w stworka ale nie każdy potrafi zabić je żyrandolem.  Mrugnięcie
Art
Bohater
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 13, 2010, 02:28:46 »

Możliwe że będzie takie osiągnięcie (achievement) że trzeba zabić ileś tam mobsterów za pomocą elementów otoczenia (oczywiście o ile osiągnięcia będą w grze - a jak powiedział Bashiok - osiągnięcia są elementem platformy Battlle.net więc... no i pozostają nam tylko domysły  Niezdecydowany
Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...

Email
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 13, 2010, 09:20:25 »

No to nareszcie w mojej piersi zajarzył się płomyczek... me modlitwy zostały wysłuchane !

Ten element moim zdaniem będzie miał kluczowe znaczenie przy pokonywaniu większej ilości potworków czy też odcinaniu im drogi ucieczki lub rozdzielaniu ich... elementy otoczenia dają wiele możliwości które wykorzystać będziemy mogli mam nadzieję nie tylko walcząc naprzeciw kreatur ale także przeciw graczom...

Mam nadzieję,że te pułapki w dużej mierze przyczynią się do eksterminacji pomiotów piekieł przy czym będą tworzyły klimat... rozumie się, że chcę w tej grze zobaczyć coś naprawdę makabrycznego... owe pułapki stwarzają takie możliwości przykładowo wyobraźmy sobie jak potwora idącego w naszym kierunku miażdżą dwie ściany a on sam w geście agonii, wrzeszcząc wyciąga w naszą stronę rękę.. rękę która pozostaje jeszcze chwile wystając spomiędzy dwóch bloków skalnych spod których wolno wypływa krew... temu wszystkiemu towarzyszyłby dźwięk pękających kości... ach jak ja się rozmarzyłem... ^^'

Elfu
Najemnik

Email
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 20, 2010, 11:50:32 »

Tak to będzie tylko w przypadku 1szej gry, potem już tylko będziesz klikał i sie niecierpliwił kiedy ta ściana spadnie Chichot

Swoją drogą, ciekawe czy będzie można zrzucać mobki w przepaść np tam, gdzie pojawiła się ta sławetna tęcza ^^
diablik
Bohater
**

im so great that i'm jealous of myself {;

« Odpowiedz #8 : Lipiec 02, 2010, 12:56:08 »

Do takich pułapek trzeba odpowiednio szybkich reakcji, bo gdy ściana będzie przesuwać się zbyt wolno a publice znudzi się oglądanie,będzie wolała grać, ściana będzie wydawać się upierdliwością.Natomiast jeśli w ferworze walki zabłąkana strzała spadnie na żyrandol a on natychmiast z hukiem i finezją spadnie na walczących roztrzaskując się na ich zbrojach,SUUUUPER  Mrugnięcie

Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: