Forum Diablo 3
Wrzesień 09, 2010, 06:40:09 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Zmiany w nazwach run  (Przeczytany 544 razy)
sinned
Administrator
Bohater

Ostrzeżenia: 0

« : Maj 28, 2010, 12:38:08 »

Bashiok zdradził, że zespół zmienił nazwy dla run w grze. Zamiast run multistrike/hydra czy force, w Diablo 3 wypadały będą runy o nazwach: Crimson, Indigo, Obsidian, Golden, Alabaster (odpowiednio: Karmazyn, Indygo, Obsydian, Złoto, Alabaster). Co to zmienia? Praktycznie nic. Bashiok wytłumaczył, że w ten sposób nazwy nie będą zmylały graczy (np. runa multistrike nie zawsze mogła oferować wielokrotne uderzenia, więc jej efekty dla kilku umiejętności nie pasowały do jej nazwy). Na ziemi lądowały będą takie runy jak Mniejsza Alabastrowa Runa, także ich moc nadal będzie zależna od "poziomu" przedmiotu (od Mniejszej do Większej lub Doskonałej?).

Art
Bohater
**

« Odpowiedz #1 : Maj 28, 2010, 06:34:30 »

Te nowe nazwy run w ogóle do mnie nie przemawiają. Brzmią dziwnie i chyba mogliby wymyślić coś lepszego. Zresztą większość osób na forum BN już wyraziło swoje zdziwienie/niezadowolenie i można tam znaleźć kilka lepszych pomysłów na nazwy. A jeżeli tak to zostanie z tymi nazwami to cóż, nie jest to kwestia najważniejsza i pewnie po jakimś czasie można będzie się przyzwyczaić.

Co do tych ewentualnych poziomów run (mniejsza, większa, wypasiona  Duży uśmiech) to wiadomo że każdy będzie chciał włożyć wersję najmocniejszą danej runy a te słabsze mogą się przydać tylko na początku (braki na rynku tych najlepszych) albo do wymiany 2 słabsze na 1 mocniejszą (i to pod warunkiem że da rade je jakoś miksować że np. 3 jednego typu dają runę o jeden poziom większą). Więc nie wiem czy takie rozwiązanie ma sens.

Runa Złoto - przecież złoto ma być walutą w grze. Jak dla mnie o jedno "złoto" za dużo.

Fajne natomiast jest to że nie trzeba będzie wkładać runy do umiejętności aby zobacz efekt takiego zabiegu, tylko wystarczy najechać runą na skilla i wszystko nam się ładnie wyświetli - Art to lubić, dla Art to się podobać  Duży uśmiech
Trochę to ułatwi budowanie postaci i skróci czas eksperymentów w opracowywaniu "najlepszych" strategi rozwoju - czy to dobrze ? cholera wie...
diablik
Bohater
**

im so great that i'm jealous of myself {;

« Odpowiedz #2 : Maj 28, 2010, 09:05:46 »

Rzeczywiście jakieś dziwne te nazwy... CRIMSON może być ale KARMAZYN??? albo GOLDEN też może być tyle że runa ZŁOTO??? Fajnie brzmi jeszcze runa RUBY z RUBINem jest gorzej.Jestem za tym by nie tłumaczyć nazw run, jeśli mają być ruby, gold itp...To by ułatwiło: byłaby runa GOLD i złoto jako waluta. Z tą  powtarzalnością nazw raczej problemu nie będzie, BLIZZ zapewne da runom inny kolor niż reszcie itemów.

Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
Mycota
Bohater
**

« Odpowiedz #3 : Maj 28, 2010, 04:39:29 »

Nazwy są dobre, używane w wielu MMO/RPG'ach. No i jeżeli chodzi o polską wersję - diablik, tłumacząc nazwy do gier, nie robi się tego na sztywno (przynajmniej nie w grach Blizzarda) a tak, by zachować klimat. Więc, nie będzie czegoś takiego jak Runa Złoto, tylko Złota/Złocista/co tam Ci jeszcze fantazja na myśl przynosi Runa. Ogólnie, teraz klimat samych nazw jest ciekawszy niż wcześniejsze sztywne multistrike- śmiesznie by to brzmiało w grze która dzieje się w "odległych czasach", bo to nazwa typowa dla naszych czasów,dlatego wybrano bardziej epickie nazwy.

Zdecydowanie na +, chociaż podniecać się jakoś tym newsem nie będę - w sumie mało mnie obchodzą nazwy skoro mogą to zmienić jeszcze z 10 razy.

Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...

Email
« Odpowiedz #4 : Maj 28, 2010, 07:51:02 »

Poprzednio rzeczywiście nazwy były zbyt sztywne... teraz ważną kwestią jest jedynie to, jak zostanie to przetłumaczone ale raczej skłaniałbym się do wersji "złota mniejsza runa", "karmazynowa większa runa" itp...

czero69
Plebejusz

Email
« Odpowiedz #5 : Maj 28, 2010, 10:56:08 »

O bardzo podoba mi się ten pomysł, oryginalne nazwy +++ Mrugnięcie Takie ze smakiem! Kunszt- to jest to! Nazwy brzmią rewelacyjnie Crimson, Indygo, Alabaster.... pobudzają wyobraźnię, dzięki za miły news.
jankes
Bohater
**

Email
« Odpowiedz #6 : Maj 29, 2010, 12:01:37 »

zawsze lepiej niż poprzednie nazewnictwo  Duży uśmiech

diablik
Bohater
**

im so great that i'm jealous of myself {;

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 04, 2010, 10:40:58 »

Hmmm... w sumie racja to co piszecie ale fajnie by było gdyby każda runa miala swój kolor np. runa złocista ciemnożółty
,rubinowa ciemnoczerwony i tak dalej.

Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: