Forum Diablo 3
Wrzesień 11, 2010, 04:04:53 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: System energii postaci.  (Przeczytany 1176 razy)
Art
Bohater
**

Ostrzeżenia: 0

« : Styczeń 06, 2010, 07:23:01 »

Nowy rok zaczynamy informacją iż system energii Mnicha jest już w początkowej fazie implementacji do postaci. Ekipa Blizzarda zajmie się teraz efektami wizualnymi i dokończy mechanikę działania całego systemu. Nadal nie wiadomo nic w temacie nazwy "energii" Mnicha. Jedyne co ujawniono "to że energia ta całkowicie pasuje do świętego wojownika".

Energia duchowa, modlitwa, wiara czy może jeszcze coś innego ? Kto wie czy nie zobaczymy Mnicha modlącego się lub medytującego podczas gry aby zregenerować "energię".

Całkowitą nowością jest natomiast ujawnienie nazwy zamiennika many u Maga. Nazywać się to będzie "Instability". W wolnym tłumaczeniu :niestabilność, chwiejność, brak równowagi psychicznej lub fizycznej, nierównowaga emocjonalna. Generalnie nazwa dziwaczna. Osobiście zaproponowałbym "chaos".

http://www.facebook.com/Diablo
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 07:27:53 wysłane przez Art » Zapisane
Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...

Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2010, 11:11:43 »

Czy to znaczy, że Wizzek ma problemy z główką ? : o
A może on uciekł z psychiatryka, któż to wie. W każdym bądź razie jestem zawiedziony tym, że nie zaprezentowano nam formy graficznej tej niestabilności...

Kinzao
Bohater
**

PanNiemeKino

Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2010, 10:49:47 »

Niestabilność... eee to znaczy, że Wizard im bardziej będzie popadał w paranoje tym lepiej będzie czarował ? O.o a może Witch Doctor podsunął Wizardowi jakieś grzybki i teraz nasz Mag wariuje ? Oj się dzieje... się dzieeje... ;P
No ale na serio, nazwa dziwna... i fakt rozczarowanie, że jeszcze nie pokazali jak wygląda to graficznie, i dlaczego nie pokazali jeszcze 'Mniszki'Co?
Ciekawe kiedy BlizzCon w tym roku  Co?

Wypijmy za alkohol, gdyż jest on sprawcą większości życiowych problemów a jednocześnie głównym na nie lekarstwem.
warhaber
Najemnik

« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2010, 11:04:27 »

Oj przychodzi mi do głowy bardzo ciekawy pomysł jak to może działać dla wizzarda ... i już zaczyna mi się podobać  to Mrugnięcie. Jeśli ktoś grał w WarHammer'a bitewnego wie co to są miscast'y i może one zostaną tu wykorzystane. Wydaje mi się że może to mianowicie działać tak:

Z racji tego że Wizzard ciągle będzie wypluwał z siebie kolejne porcje energii a Blizzard stara się wszystko zrobić aby nie spowalniać gry a wręcz przeciwnie ( a czekanie na regena spowalnia ), idąc tym tropem wydaje mi się że owe "Instability" będzie w zasadzie działało odwrotnie do dotychczasowej many, mianowicie wraz z używaniem kolejnych czarów będzie rosło, a im więcej jej będzie tym większa szansa że stanie się nam coś nieprzyjemnego przy kolejnej inkantacji zaklęcia np.: ubędzie nam 20% życia, dany czar zostanie zablokowany na 30 sekund, zostaniemy ogłuszeni do (w przypadku już maksymalnego poziomu "Instability" ) wręcz  śmierci np przez wessanie nas w otchłań Mrugnięcie  ale powiedzmy że była by też zawsze minimalna szansa że czar uderzy z zwielokrotnioną mocą. Takie rozwiązanie wymuszało by całkowicie inny styl gry - możemy pruć czarami jak z chainguna ale musimy się liczyć z tym że nas on w końcu oparzy. W takim przypadku trzeba by było szybko szacować czy wypuszczenie kolejnego czaru jest warte ryzyka. Gra wizzardem zyskała by na tym według mnie dużo - szczególnie ludzie mający w sobie żyłkę hazardzisty ( puki jeszcze nam rząd nie zabroni Chichot ) polubili by grę tą postacią. Natomiast te zbierane kule energii by obniżały by poziom "Instability".

I jak się wam podoba moja hipoteza odnośnie nowego systemu Wizzarda ?
d_e_x
Wojownik
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2010, 01:04:46 »

Muszę że przemawia do mnie to co napisałeś i nawet bardzo mi się podoba (oczywiście również przez sentyment do Warhammera, nie tylko bitewnego). Dotychczas Wizard mi się nie podobał za bardzo ale jeżeli zaimplementowali by coś takiego jak Ty piszesz to było by niesamowite, moim zdaniem zwiększyło by to emocje bo nigdy by nie wiadomo było czy po następnym czarze coś się stanie czy nie  Język Chociaż myślę że śmierć będzie tak prawdopodobna jak wydropienie jakiejś baaaardzo rzadkiej runy, oczywiście jeśli będzie taki efekt uboczny jak śmierć.
No to teraz nie mogę się doczekać większego info na temat Instability. Po tym bardzo długim czasie bez żadnych wieści rozbudzili moją ciekawość  Z politowaniem

"Kto staje się potworem zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
Kinzao
Bohater
**

PanNiemeKino

Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 07, 2010, 03:41:55 »

warhaber to hipoteza jest niezła Uśmiech to mogłoby się nawet sprawdzić Uśmiech Teraz jak Blizzard ogłosi na czym polega ten system i będzie on jakiś dupny to zgłaszamy Twoją wersje Chichot hehe

Wypijmy za alkohol, gdyż jest on sprawcą większości życiowych problemów a jednocześnie głównym na nie lekarstwem.
bartekkurcze
Bohater
**

« Odpowiedz #6 : Styczeń 11, 2010, 09:55:04 »

Ciekawa teoria Warhaber. Może np. gdy ta niestabilnośc przekroczy poziom krytyczny będziemy tracic kontrole nad postacjia na kilka sekund bądz będziemy żadziej trafiac we wrogów. Ciekawe czym nas blizz zaskoczy.
O mnichu mogli dac cos więcej. 

NOOB jest w każdym z nas, nie pozwól by kierował Tobą
"Tylko 2 rzeczy są nie skończone Wszechświat i ludzka głupota co do pierwszego nie ma pewności". - A. Einstein
SSupras
Wojownik
*

Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 11, 2010, 11:05:15 »

Jak zwał, tak zwał Chichot

Ważne, jak będzie działało, a nie jakim słowem będzie to określone. Ale wolałbym, by polscy tłumacze nie wypłodzili jakiegoś karkołomnego tłumaczenia, jak to lubią robić przy tytułach niektórych filmów...

Warhaber, gratuluję ciekawego pomysłu.
diablik
Bohater
**

im so great that i'm jealous of myself {;

« Odpowiedz #8 : Luty 03, 2010, 08:10:55 »

a co na duelach z tymi efektami? możemy kończyc już przeciwnika na pełnym życiu, a tu nagle JEEEBS i leżymy martwi.pozatym co przy walce z pierwszym silnym bossem?jak szedłem na andariel moją soso sam pierwszy raz to chyba światowe zapasy niebieskich buteleczek wychlałem Mrugnięcie

Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
Art
Bohater
**

« Odpowiedz #9 : Marzec 02, 2010, 12:55:44 »

Wiecie co. Przeszukałem forum i nigdzie nie widzę informacji że kule many zostały usunięte z gry. A to chyba dość ciekawe. A jak jest gdzieś te info to usunąć w cholerę tego posta. Dziękuje za uwagę  Duży uśmiech
saan
Najemnik

« Odpowiedz #10 : Marzec 08, 2010, 05:59:19 »

No...zobaczymy,co to będzie z kulami. Co do samej "niestabilności"... Może brzmi dziwnie,ale rozważając powyższe spekulacje dochodzę do wniosku,że w na upartego można by przerobić to na OBŁĘD. Pojęcia dość blisko siebie stoją. A koncepcja kar wydaje się być całkiem sensowna. Gromadzenie furii, czy many to zjawisko raczej pozytywne. Czemu,więc jedna postać nie miałby mieć czegoś,co by temu przeczyło? Z drugiej strony mag walczy z dystansu, ma potężne skille... łatwo go przepakować. Teoretycznie można by mu ograniczyć mu dostęp do many,ale to nie nie pasowałoby do specyfiki postaci,bo co to za mag bez mocy? I tu pojawia się właśnie instability,które rozwiązuje problem. Z jednej strony nie pozwala ograniczyć power wizzka,a z drugiej strony da się zrozumieć od strony fabuły. Taka moc może namieszać we łbie.
Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: