Art
Bohater

Ostrzeżenia: 0
|
 |
« : Grudzień 17, 2009, 03:58:14 » |
|
Jak cykle dnia i nocy będą działać w D3 ? http://diablo.incgamers.com/blog/comments/bashiok-on-day-night-cycles/Bashiok : Co do cyklów dnia i nocy chyba nigdy wcześniej o tym nie wspominaliśmy. Nie zobaczymy prawdziwych zmian pór dnia w D3. Jedyne co można z tym powiązać to fakt, iż zmieniać się będą one wraz z zagłębianiem się w historii Diablo 3. Tak więc znajdziemy się na smażonej słońcem i omiatanej piaskiem pustyni aby następnie przenieść się do obszaru gdzie panuje zmrok by na końcu pojawić się na mapie pogrążonej w ciemnościach. Tak więc będziecie mieć poczucie upływającego czasu a my będziemy mogli dopracować jakość i wygląd poszczególnych obszarów i scen. Mogliśmy oczywiście wprowadzić zmianę pór dnia ale obecne rozwiązanie zapewnia nam możliwość wprowadzenia specyficznych zdarzeń i zapewnienie im najlepszego efektu audio-wizualnego. A w przypadku gdy takie zdarzenie mogłoby wystąpić o różnych porach dnia, gracze mogliby ich w ogóle nie zauważyć lub nie docenić ich "piękna".Generalnie zobaczymy to co w D2. Każdy akt to inna pogoda i otoczenie. Dowolny wygląd interfejsu użytkownika ? Zapomnijcie ! Na pytanie jednego z forumowiczów o możliwość dostosowania okienek i widoku interfejsu gracza sir Bashiok odpowiedział, że o ile w Wow'ie taka możliwość istnieje to w D3 nie planują wprowadzenia takiej opcji - chociaż oczywiście potem dodał że jeszcze nic nie przesądzone. Ech.... nie ma to jak Blizz.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 07:32:46 wysłane przez Jacobsen »
|
|
|
|
|
|
|
Elgeneral
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 17, 2009, 09:18:09 » |
|
Jeśli D3 ma być nastawione na akcje to i tak bym pewnie nie zauważył czy jest noc czy dzień bo byłbym zajęty kontrolą postaci ilości HP i MP oraz skilami  . Trochę szkoda że nie będzie tak jak w D2 ale cóż to będzie nowe Diablo więc przymknę oko na to. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 18, 2009, 03:42:14 » |
|
Ciekaw jestem czy cykl dnia i nocy wpływ będzie miał także na zjawiska atmosferyczne z nimi związane i czy będzie on wywierał jakiś wpływ na poszczególne dungeony (przykładowo mamy dziurę która przepuszcza światło, i tu rodzi się pytanie czy kąt padania światła będzie zmienny i czy obserwować będziemy mogli raz widzieć światło słońca a raz księżyca ?)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mycota
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 18, 2009, 03:45:37 » |
|
Dają sobie kupę czasu a robią tak naprawdę jakieś totalne po-pierdółki, bojąc się dotknąć tych trudniejszych rzeczy- oj nie ładnie. Myślę, że ciekawe byłoby wprowadzenie systemu dnia i nocy, piękno tych efektów można dostrzec w Titan Quescie, tam po prostu człowiek wie i zdaje sobie sprawę, że czas nieubłaganie upływa i nie wisi się w czasoprzestrzeni.
Dobrze, że przynajmniej będą różne warunki pogodowe, znaczy się oby były, bo coś ostatnio więcej rzeczy ubywa czy też jest zmienianych niż nowości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablik
Bohater

im so great that i'm jealous of myself {;
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 20, 2009, 01:00:59 » |
|
fajnie by było jak by była noc ale nie jest to jakiś najważniejszy aspekt gry więc mogę im wybaczyć. 
|
|
|
|
|
|
Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
|
|
|
Nuriel
Hierofant
Bohater
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 21, 2009, 12:18:32 » |
|
A ja jestem zadowolony, że nie będzie cyklu dzień/noc. W dwójce i tak odkrywałem nowe lokacje za dnia, w nocy wiele rzeczy było nie do końca wyraźnych. Teraz przynajmniej nie będzie problemu.
Poza tym, w zdefiniowanych lokacjach mogą ukazać takie zmiany jak wschód i zachód słońca itd. A w grach 3D zazwyczaj bardzo ładnie się to prezentuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kahel
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 22, 2009, 09:12:03 » |
|
ee moim zdaniem po prostu czasu nie mają aby bawić się w takie "pierdoły"... nie dziwię się im za bradzo dlatego wybierają prostsze rozwiązanie jak narzucenie z góry "pogody i pory". Szkoda trochę tego że nie można zmieniać UI ,mam za to nadzieję że funkcje "ustawień" będą bardziej rozbudowane niż te w wowie...
Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paragon
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 22, 2009, 10:55:14 » |
|
A ja już dawno mówiłem, ze nie kupie tego kiczu Nie można żyć w złudzeniach, ta firma pracuje tylko nad WoW'em, bo w każdej chwili może wyprzedzić WoWa wiele innych gier (np. GW) a MMORPG jak wiadomo jest najpopularniejsze i najdroższe. co do ich pozycji RTS starcrafta już dawno została zdominowana przez takie gry jak Battleforge. Ukrywają swój spam w D3, zarobią troche grosza na pre-order i premierze, ale nawet nie wbije się do elity gier akcja/rpg... Nie mieli dużej konkurencji z czasów D1 i D2, ale uczniowie przegonili mistrza i nie ma się co szczypać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kahel
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 22, 2009, 11:02:26 » |
|
co do ich pozycji RTS starcrafta już dawno została zdominowana przez takie gry jak Battleforge. nie zgodzę się z tym... ale to już inny temat... Ukrywają swój spam w D3, zarobią troche grosza na pre-order i premierze, ale nawet nie wbije się do elity gier akcja/rpg... tu nie chodzi o to czy zarobią czy nie ;x tylko o dwie rzeczy: 1 d3 to inna grupa graczy niż wow 2 d3,sc2 to reklama MARKI blizzard która również reklamuje wowa... jeśli się nie mylę to 4 lub 5 gier blizzarda było na top liście 10 najlepiej sprzedawalnych gier w USA obok takich pozycji jak gta 4 czy cod mf w 2008 jeśli dobrze pamiętam ;x no ale skupmy się na pogodzie... ja uzasadniłem dlaczego moim zdaniem nie ma zmian czy jakiegoś zróżnicowania ; ] pora na Ciebie ; p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 23, 2009, 01:16:49 » |
|
Wiecie co sobie tak myślę ? Że gdyby Bashiok w ogóle nie wspomniał o cyklach dnia i nocy to nikt by nawet tego nie zauważył i się nie czepiał że tego nie będzie. Zresztą jak sobie wyobrażacie takie coś w scenerii bagiennej, mrocznej takie coś w stylu 3 aktu w D2 ? Trochę dziwnie moim zdaniem że niby mroczno i mgła a tu słońce świeci  Nie ma co się czepiać. Niech skupią się na mechanice gry a takie detale są trzeciorzędną sprawą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bartekkurcze
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 04, 2010, 02:44:40 » |
|
A co za róznica grac w dzień czy w nocy. W 2 noc była tylko w 2 akcie przy zadaniu z ołtażem zmij. I nikt nie marudził ze jest ciągle dzień. Osobiscie wolał bym aby był cykl dnia i nocy taki jak chocby w War Craft 3. Niby dużęj róznicy nie ma a cieszy.
|
|
|
|
|
|
NOOB jest w każdym z nas, nie pozwól by kierował Tobą "Tylko 2 rzeczy są nie skończone Wszechświat i ludzka głupota co do pierwszego nie ma pewności". - A. Einstein
|
|
|
tomglo69
Bohater

Force unleashed
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 05, 2010, 08:11:55 » |
|
Zmienny cykl dnia i nocy służy nie temu , aby świat Sanktuarium urealnić w jakikolwiek sposób. Kolega słusznie zauważył , że gdyby nie komentarz Bashioka , to cala dyskusja nie miałaby miejsca. Zmiana pory dnia , czyli również oświetlenia , różnej maści opady atmosferyczne służą tylko i wyłącznie wspomaganiu otrzymania odpowiedniego klimatu gry poprzez uzyskanie optymalnych graficznych parametrów opisujących daną lokację. Takie dodatki i smaczki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Olympic
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 12, 2010, 12:15:56 » |
|
Wsumie byłby to nie taki zły pomysł ale za to lokacje które są w d3 . Pustynie, dalej mroczne tunele itd w jakiś sposób nam to zastąpią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|