Forum Diablo 3
Wrzesień 11, 2010, 03:09:09 *

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum utworzone. Zapraszamy do rejestrowania się!
Szukanie zaawansowane  
Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Cykl dnia i nocy oraz modyfikacje interfejsu  (Przeczytany 972 razy)
Art
Bohater
**

Ostrzeżenia: 0

« : Grudzień 17, 2009, 03:58:14 »

Jak cykle dnia i nocy będą działać w D3 ?

http://diablo.incgamers.com/blog/comments/bashiok-on-day-night-cycles/

Bashiok : Co do cyklów dnia i nocy chyba nigdy wcześniej o tym nie wspominaliśmy. Nie zobaczymy prawdziwych zmian pór dnia w D3. Jedyne co można z tym powiązać to fakt, iż zmieniać się będą one wraz z zagłębianiem się w historii Diablo 3. Tak więc znajdziemy się na smażonej słońcem i omiatanej piaskiem pustyni aby następnie przenieść się do obszaru gdzie panuje zmrok by na końcu pojawić się na mapie pogrążonej w ciemnościach. Tak więc będziecie mieć poczucie upływającego czasu a my będziemy mogli dopracować jakość i wygląd poszczególnych obszarów i scen. Mogliśmy oczywiście wprowadzić zmianę pór dnia ale obecne rozwiązanie zapewnia nam możliwość wprowadzenia specyficznych zdarzeń i zapewnienie im najlepszego efektu audio-wizualnego. A w przypadku gdy takie zdarzenie mogłoby wystąpić o różnych porach dnia, gracze mogliby ich w ogóle nie zauważyć lub nie docenić ich "piękna".

Generalnie zobaczymy to co w D2. Każdy akt to inna pogoda i otoczenie.

Dowolny wygląd interfejsu użytkownika ? Zapomnijcie !

Na pytanie jednego z forumowiczów o możliwość dostosowania okienek i widoku interfejsu gracza sir Bashiok odpowiedział, że o ile w Wow'ie taka możliwość istnieje to w D3 nie planują wprowadzenia takiej opcji - chociaż oczywiście potem dodał że jeszcze nic nie przesądzone. Ech.... nie ma to jak Blizz.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2009, 07:32:46 wysłane przez Jacobsen » Zapisane
nightmare
Najemnik

Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 17, 2009, 07:54:49 »

Dobrze, że jest tłumaczenie znalazłem tutaj pełny opis - http://www.diii.pl/aktualnoci/7-diablo-iii/197-diablo-3-noce-i-dnie-oraz-modyfikowalne-ui.html ajk by ktoś chciał tłumaczenie reszty. Moim zdaniem poszli na łatwiznę zamiast dokładnie rozplanować dzień i noc tak aby lokacje było można obejrzeć zarówno podczas dnia jak i nocy.
Elgeneral
Najemnik

Email
« Odpowiedz #2 : Grudzień 17, 2009, 09:18:09 »

Jeśli  D3 ma być nastawione na akcje to i tak bym pewnie nie zauważył czy jest noc czy dzień bo byłbym zajęty kontrolą postaci ilości HP i MP oraz skilami Duży uśmiech. Trochę szkoda że nie będzie tak jak w D2 ale cóż to będzie nowe Diablo więc przymknę oko na to. Płacz
Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...

Email
« Odpowiedz #3 : Grudzień 18, 2009, 03:42:14 »

Ciekaw jestem czy cykl dnia i nocy wpływ będzie miał także na zjawiska atmosferyczne z nimi związane i czy będzie on wywierał jakiś wpływ na poszczególne dungeony (przykładowo mamy dziurę która przepuszcza światło, i tu rodzi się pytanie czy kąt padania światła będzie zmienny i czy obserwować będziemy mogli raz widzieć światło słońca a raz księżyca ?)...

Mycota
Bohater
**

« Odpowiedz #4 : Grudzień 18, 2009, 03:45:37 »

Dają sobie kupę czasu a robią tak naprawdę jakieś totalne po-pierdółki, bojąc się dotknąć tych trudniejszych rzeczy- oj nie ładnie. Myślę, że ciekawe byłoby wprowadzenie systemu dnia i nocy, piękno tych efektów można dostrzec w Titan Quescie, tam po prostu człowiek wie i zdaje sobie sprawę, że czas nieubłaganie upływa i nie wisi się w czasoprzestrzeni.

Dobrze, że przynajmniej będą różne warunki pogodowe, znaczy się oby były, bo coś ostatnio więcej rzeczy ubywa czy też jest zmienianych niż nowości.

diablik
Bohater
**

im so great that i'm jealous of myself {;

« Odpowiedz #5 : Grudzień 20, 2009, 01:00:59 »

fajnie by było jak by była noc ale nie jest to jakiś najważniejszy aspekt gry więc mogę im wybaczyć. Niezdecydowany

Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
Nuriel
Hierofant
Bohater
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 21, 2009, 12:18:32 »

A ja jestem zadowolony, że nie będzie cyklu dzień/noc. W dwójce i tak odkrywałem nowe lokacje za dnia, w nocy wiele rzeczy było nie do końca wyraźnych. Teraz przynajmniej nie będzie problemu.

Poza tym, w zdefiniowanych lokacjach mogą ukazać takie zmiany jak wschód i zachód słońca itd.
A w grach 3D zazwyczaj bardzo ładnie się to prezentuje.
Kahel
Bohater
**

« Odpowiedz #7 : Grudzień 22, 2009, 09:12:03 »

ee moim zdaniem po prostu czasu nie mają aby bawić się w takie "pierdoły"... nie dziwię się im za bradzo dlatego wybierają prostsze rozwiązanie jak narzucenie z góry "pogody i pory". Szkoda trochę tego że nie można zmieniać UI ,mam za to nadzieję że funkcje "ustawień" będą bardziej rozbudowane niż te w wowie...

Pozdro

SPRZEDAM KONTO WOW+TBC+WOTLK SERWER MAGTHERIDON
80 LVL UD PRIEST, 58 LVL DK TAUREN CENA 220zł!!!

http://allegro.pl/show_item.php?item=871325110
Paragon
Najemnik

« Odpowiedz #8 : Grudzień 22, 2009, 10:55:14 »

A ja już dawno mówiłem, ze nie kupie tego kiczu Uśmiech
Nie można żyć w złudzeniach, ta firma pracuje tylko nad WoW'em, bo w każdej chwili może wyprzedzić WoWa wiele innych gier (np. GW) a MMORPG jak wiadomo jest najpopularniejsze i najdroższe. co do ich pozycji RTS starcrafta już dawno została zdominowana przez takie gry jak Battleforge. Ukrywają swój spam w D3, zarobią troche grosza na pre-order i premierze, ale nawet nie wbije się do elity gier akcja/rpg...
Nie mieli dużej konkurencji z czasów D1 i D2, ale uczniowie przegonili mistrza i nie ma się co szczypać.
Kahel
Bohater
**

« Odpowiedz #9 : Grudzień 22, 2009, 11:02:26 »

co do ich pozycji RTS starcrafta już dawno została zdominowana przez takie gry jak Battleforge.
nie zgodzę się z tym... ale to już inny temat...

Ukrywają swój spam w D3, zarobią troche grosza na pre-order i premierze, ale nawet nie wbije się do elity gier akcja/rpg...
tu nie chodzi o to czy zarobią czy nie ;x
tylko o dwie rzeczy:
1 d3 to inna grupa graczy niż wow
2 d3,sc2 to reklama MARKI blizzard która również reklamuje wowa... jeśli się nie mylę to 4 lub 5 gier blizzarda było na top liście 10 najlepiej sprzedawalnych gier w USA obok takich pozycji jak gta 4 czy cod mf w 2008 jeśli dobrze pamiętam ;x

no ale skupmy się na pogodzie... ja uzasadniłem dlaczego moim zdaniem nie ma zmian czy jakiegoś zróżnicowania ; ] pora na Ciebie ; p

SPRZEDAM KONTO WOW+TBC+WOTLK SERWER MAGTHERIDON
80 LVL UD PRIEST, 58 LVL DK TAUREN CENA 220zł!!!

http://allegro.pl/show_item.php?item=871325110
Art
Bohater
**

« Odpowiedz #10 : Grudzień 23, 2009, 01:16:49 »

Wiecie co sobie tak myślę ? Że gdyby Bashiok w ogóle nie wspomniał o cyklach dnia i nocy to nikt by nawet tego nie zauważył i się nie czepiał że tego nie będzie. Zresztą jak sobie wyobrażacie takie coś w scenerii bagiennej, mrocznej takie coś w stylu 3 aktu w D2 ? Trochę dziwnie moim zdaniem że niby mroczno i mgła a tu słońce świeci  Co? Nie ma co się czepiać. Niech skupią się na mechanice gry a takie detale są trzeciorzędną sprawą.
bartekkurcze
Bohater
**

« Odpowiedz #11 : Styczeń 04, 2010, 02:44:40 »

A co za róznica grac w dzień czy w nocy. W 2 noc była tylko w 2 akcie przy zadaniu z ołtażem zmij. I nikt nie marudził ze jest ciągle dzień. Osobiscie wolał bym aby był cykl dnia i nocy taki jak chocby w War Craft 3. Niby dużęj róznicy nie ma a cieszy.

NOOB jest w każdym z nas, nie pozwól by kierował Tobą
"Tylko 2 rzeczy są nie skończone Wszechświat i ludzka głupota co do pierwszego nie ma pewności". - A. Einstein
tomglo69
Bohater
**

Force unleashed

« Odpowiedz #12 : Styczeń 05, 2010, 08:11:55 »

Zmienny cykl dnia i nocy służy nie temu , aby świat Sanktuarium urealnić w jakikolwiek sposób. Kolega słusznie zauważył , że gdyby nie komentarz Bashioka , to cala dyskusja nie miałaby miejsca.
Zmiana pory dnia , czyli również oświetlenia , różnej maści opady atmosferyczne służą tylko i wyłącznie wspomaganiu otrzymania odpowiedniego klimatu gry poprzez uzyskanie optymalnych graficznych parametrów opisujących daną lokację. Takie dodatki i smaczki.
Olympic
Najemnik

Email
« Odpowiedz #13 : Styczeń 12, 2010, 12:15:56 »

Wsumie byłby to nie taki zły pomysł ale za to lokacje które są w d3 . Pustynie, dalej mroczne tunele itd w jakiś sposób nam to zastąpią.

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do: