Ori
Monarcha

Ostrzeżenia: 0
A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 12, 2009, 04:07:01 » |
|
Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie... Ajeżeli potwór rozerwie ciało na pół albo zje postać to jak będzie wyglądało jej wskrzeszanie ? : o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
niepoprawna
Plebejusz
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 12, 2009, 04:27:46 » |
|
a bo kombinuja jak kon pod gorke uparcie aby tylko nie dac najlepszego rozwiazania jakim jest zwoj portalu, wymyslaja jakies checkpointy i pierdoly zwoje wskrzeszania, a przeciez przenoszenie sie w czasoprzestszeni pasuje do swiata sanktuarium, jest to zakorzenione mocno w swiecie fantasy, w koncu blizz sie ugnie mowie wam i przywroci zwoje portali tyle ze ich otwrarcie bedzie chwile trwac zeby nie bylo latwo uciekac przed potworami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jankes
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 12, 2009, 04:46:24 » |
|
a bo kombinuja jak kon pod gorke uparcie aby tylko nie dac najlepszego rozwiazania jakim jest zwoj portalu, wymyslaja jakies checkpointy i pierdoly zwoje wskrzeszania
zwojów nie bedzie  ale wskrzeszenia w inny sposób. Zwój portalu to szybka ucieczka od śmierci a blizz chce trochę utrudnić grę. Wydaje mi się że będziemy częśćiej ginąć w porównaniu z D2 jeżeli myślą o jakichś specjalnych umiejętnościach wskrzeszania ciekawe jak będzie się grało na hardcore
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 12, 2009, 09:38:42 » |
|
Co do trybu Hardcore to albo w ogóle nie będzie możliwości żeby wskrzesić kolegę, albo będzie można zrobić to ograniczoną ilość razy (co pozbawi uroku ten tryb). Co do zabicia nas przez potwora i rozerwanie to i tak chyba nie będzie kłopotu bo gdzieś czytałem że cały proces wskrzeszania to nie będzie użycie umiejętności tylko raczej kliknięcie na nasz nagrobek który pojawi się po śmierci. (no ale pewien tego nie jestem - zresztą tak samo jak i Blizz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablik
Bohater

im so great that i'm jealous of myself {;
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 20, 2009, 01:07:57 » |
|
Ajeżeli potwór rozerwie ciało na pół albo zje postać to jak będzie wyglądało jej wskrzeszanie ? : o może ciało będzie znikać w łunie światla/zapadać się pod ziemie a obok będzie się w takowej łunie pojawiać żywa postać? jeśli zje to nie ma problemu bo ciało nie zostanie a pojawiać się będzie jak powyżej.
|
|
|
|
|
|
Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 20, 2009, 07:31:57 » |
|
No to jak nas zjedzą to są takie oto możliwości : 1. Tam skąd bestia nas porwała, z tego miejsca, pojawia się tam nagrobek albo gdzieś obok tego brzydala co nas zabił. 2. W ogóle nie można będzie nas wskrzesić i będziemy musieli zasuwać na piechotę.
Osobiście rozwiązanie #1 wydaje mi się lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diablik
Bohater

im so great that i'm jealous of myself {;
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 20, 2009, 08:31:13 » |
|
a co potem się dzieje z tym nagrobkiem? odsuwa się płyta i wyskakujemy sobie jakby nigdy nic? 
|
|
|
|
|
|
Codziennie budzę się coraz przystojniejszy ale dzisiaj chyba przesadziłem...
|
|
|
Ori
Monarcha

A mój bóg w dłoniach ma błyskawice...
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 21, 2009, 11:12:24 » |
|
Jest też taka opcja, że potwór zdąży nas wydalić, ale nie wnikajmy w szczegóły ; D Rozsądnym rozwiązaniem byłyby jakieś kapliczki przy drodze przy których będziemy się wskrzeszać ; p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomglo69
Bohater

Force unleashed
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 22, 2009, 10:28:35 » |
|
Trzeba by się zastanowić , czy wskrzeszanie będzie ogólnie dostępne : każdy każdego , czy tylko w drużynie. A co z tymi , co nie mają kumpli i nikt ich nie lubi? Czary mary , czy Napój , czy przdmiot , Skill , Diabli wiedzą. Ja bym optował za napojem , drogocennym napojem , cena rosłaby wraz z levelem postaci do wskrzeszenia (?) Nie każdy wtedy każdego by mógł "zreanimowac"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kahel
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 22, 2009, 09:14:14 » |
|
Ja bym optował za napojem , drogocennym napojem , cena rosłaby wraz z levelem postaci do wskrzeszenia (?) dobry pomysł Nie chę tylko jedno: aby tylko nie które postacie mogły nas wskrzeszać, jeśli już to wszystkie ale i tak najlepszym rozwiązaniem będzie jakiś epicki pattern/potion lub cokolwiek innego...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Art
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudzień 23, 2009, 01:06:39 » |
|
Otóż właśnie dlatego miał być zwój wskrzeszenia a teraz go nie ma że Blizz doszedł do wniosku że noszenie jakichkolwiek przedmiotów(zwoje, napoje, śrubki) do wskrzeszania powoduje że zmniejsza nam się pojemność ekwipunku. Jedynym zastosowaniem takiego przedmiotu jest to aby można było wskrzesić kolegę i zwolnić miejsce więc takie rozwiązanie odpada. Ewentualnie mogą dać jeszcze umiejętność wskrzeszania każdej postaci. Ale czy jest sens dawać takiego skilla kiedy ten sam efekt można otrzymać bez zaśmiecania postaci zbędnymi umiejętnościami ?
Im mamy wyższy poziom i lepszą postać tym bardziej każdy ceni wolne miejsce w ekwipunku na przedmioty dające bonusy dla postaci. Znajdzie się taki altruista że zamiast tego będzie nosić napoje do wskrzeszania ? Raczej wątpię.
Marnować punkt umiejętności na skilla który będziemy używać od czasu do czasu i to tylko na innych graczach ? Szkoda trochę tego punktu, lepiej dać go w coś bardziej pożytecznego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kahel
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 23, 2009, 01:29:53 » |
|
Otóż właśnie dlatego miał być zwój wskrzeszenia a teraz go nie ma że Blizz doszedł do wniosku że noszenie jakichkolwiek przedmiotów(zwoje, napoje, śrubki) do wskrzeszania powoduje że zmniejsza nam się pojemność ekwipunku. Jedynym zastosowaniem takiego przedmiotu jest to aby można było wskrzesić kolegę i zwolnić miejsce więc takie rozwiązanie odpada. Ewentualnie mogą dać jeszcze umiejętność wskrzeszania każdej postaci. Ale czy jest sens dawać takiego skilla kiedy ten sam efekt można otrzymać bez zaśmiecania postaci zbędnymi umiejętnościami ?
Im mamy wyższy poziom i lepszą postać tym bardziej każdy ceni wolne miejsce w ekwipunku na przedmioty dające bonusy dla postaci. Znajdzie się taki altruista że zamiast tego będzie nosić napoje do wskrzeszania ? Raczej wątpię.
Marnować punkt umiejętności na skilla który będziemy używać od czasu do czasu i to tylko na innych graczach ? Szkoda trochę tego punktu, lepiej dać go w coś bardziej pożytecznego. masz rację ale można też zastosować takie rozwiązanie jak zastosował blizz w swoim najnowszym patchu(jeśli się nie mylę) do wowa ... a mianowicie dla wszystkich marek z bg/tokenów, petów,mountów i innych rzeczy które nie są itemami a które się zbiera i służą do określonego celu, zrobił "stałe" okienko gdzie automatycznie nam podlicza ilość tych wszystkich rzeczy... i to jest imo bardzo dobre gdyż nie zabiera miejsca w zwykłych bagach a zawsze można to sprawdzić ; ]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
warhaber
Najemnik
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 25, 2009, 01:17:01 » |
|
Niech zrobią po prostu taki myk, że w ofierze dajesz (X pieniędzy) * (poziom wskrzeszanego) i problem rozwiązany. Doda się jeden punkt do aczifmentu "Hades", nie jest zabierane miejsce w plecaku na żadne duperelowate skrole no i jest większe wykorzystanie pieniędzy o co blizzard tak chce zadbać  . A to czy nas zjadła jakaś bestia czy jesteśmy rozczłonkowani - jaka różnica w końcu postać i tak nie żyje, a to nie jest gra odtwarzająca rzeczywistość. Jak komuś tak zależy to niech sobie namaluje defibrylator i przyczepi na monitorze - i ma wtedy przedmiot do ożywiania  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bartekkurcze
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 04, 2010, 02:41:36 » |
|
Dla mnie to wskrzeszanie to jest głupi pomysł. Jak ktoś już wspominał nie sądze że znajdzie sie w każdej grze koleś który z łaski sojej nas ożywi. Bo niby po co... ? Chyba że za wskrzeszenie przyjaciela dostaniemy np troszke expa lub pare sztuk złota. Co z postaciami hardcore to proste dla nich takiej opcji nie będzie tu dostaniemy komunikat (ta postac jest hardcorem i nie możesz jej wskrzesic)
|
|
|
|
|
|
NOOB jest w każdym z nas, nie pozwól by kierował Tobą "Tylko 2 rzeczy są nie skończone Wszechświat i ludzka głupota co do pierwszego nie ma pewności". - A. Einstein
|
|
|
jankes
Bohater

|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 05, 2010, 09:34:47 » |
|
jeżeli myślą o wskrzeszeniach to znaczy że dość często będziemy umierać i do tego nie będzie miksturek więc hardcore naprawdę będzie hardcore 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|